Cel mai trist mod de a-ti petrece Sarbatorile

duminică, 11 decembrie 2011

No că am cam lipsit de prin virtual zilele astea, deşi atunci când e să nu fie spor, nu e!, poţi să tai de pe listă juma din activităţi.
Ascultam însă radioul şi mă gândeam şi eu aşa, aiurea.

De vreo trei săptămâni deja au început reclamele pentru şmanglirea banilor de Revelion. Scuze, pentru 'petrecerea nopţii dintre ani'.
Multe dintre ele îţi oferă petrecerea Revelionului într-un restaurant din oraş sau din mahalalele oraşului, scuze, zonele recent dezvoltate 'departe de agitaţia urbană'.

Bun, ai bani să plăteşti pentru o noapte cât o mini-vacanţă, bravo ţie.
Da' să arunci bănuţii ăştia pentru a schimba cei patru pereţi de-acasă cu cei patru pereţi (mai depărtaţi, e drept) ai unei alte clădiri din oraş ... tristeţe mare.

Zău dacă pricep de ce ar da cineva vreun ban, nu zic doi, pentru a mânca în alt loc decât acasă de Revelion!
Adică bun, nu vrei să te găsească anu' nou pe-acasă (de parcă ar fi un personaj mai funest), înţeleg să nu stai acasă.
Da' atât să te ţină imaginaţia şi pofta de 'altceva' şi dorul de plecare încât să nu nimereşti decât o altă clădire din oraşul tău?
Nici de unu' singur acasă nu mi se pare mai trist decât asta. Măcar acasă la tine poţi să chemi un boschetar, poţi fi sigur că va fi un party nemaivăzut.

Întotdeauna m-a mirat cum unii pot scoate bani din idei imbecile.
Trăiască patronii de restaurante, că-s băieţi deştepţi, poate o să am şi eu norocul ăsta simplu al lor cândva!

6 comentarii:

Nice spunea...

Probabil ideea e sa faci Revelionul oriunde mai putin acasa. Poate pentru ca acasa sunt parintii cu prietenii lor si tu vrei sa petreci intr-un loc cu gasca ta. Motive se gasesc...

Mircea Vladut spunea...

Cu articolul asta m-ai uns la inima. Acum inima mea merge ca unsa! :)
Serios, eu cred ca de asta am ajuns unde am ajuns, ca suntem indemnati sa ne spargem in figuri si ca sa imbogatim pe altii. Iar de fapt, mai bine ca acasa, sau cu prietenii, nu cred ca poti sa te simti! De fapt asta e si traditia romaneasca: de sarbatori de fac vizite, se colinda unii pe altii, se mananca si se bea. Adica oamenii se bucura ca sunt cu totii acasa si se pot intalni. Serios, la ce-mi trebuie mie sa mananc in noaptea de revelion alaturi de niste oameni pe care nici nu-i cunosc, fata de care trebuie sa fiu atent la ce spun si la felul in care ma comport?

FJ13 spunea...

Niciodata nu mi-au placut revelioanele,petrecerile de revelion si tot ce tine de ele.
N-am inteles asta cu restaurantul si nici n-o s-o pricep vreodata,desi am fost nevoita sa fiun candva intr-unul.
Stii ce ma distreaza cel mai mult?Ca,dupa,majoritatea spune "muzica n-a fost buna","mancarea a fost mov" si altele.

Florin Morosan spunea...

Eu un singur revelion l-am petrecut departe de casă, de fapt cam la 20 de km de casă, dar am fost la o verişoară de-a mea, deci tot cumva în familie. În rest acasă, că e cel mai bine. Eu mai zic că fac revelionul ca "Cabana Plăpiumioara" ...

Anonim spunea...

Pai, stau eu si cuget ca probabil pentru unii care nu au mers tot anul la restaurant o fi ceva deosebit. Eu nu pot intelege, dar imi inchipui ca are valoare de pozitie sociala. Unii sunt dispusi sa sufere ca sa epateze.
Vladimir

FJ13 spunea...

Am petrecut intr-un an revelionul cu injectii,penicilina,moldamin,augmentin si alte cele si tot mi s-a parut mai frumos.

Trimiteți un comentariu