Cum sa-l inviti discret la o cafea. Sau din greseala.

sâmbătă, 7 iunie 2014

O ultima mini-vacanta inainte de munca.
Intr-un mic orasel din Moldova drag mie.

La plecare, la gara, cand sa-mi cumpar bilet, aveam pregatiti cei 50 roni, cat ma costase biletul la plecare.
Supriza insa, desi am luat exact trenurile echivalente, biletul aici costa cu 5 roni mai mult.
Se mai intampla prin Romania din astea.

Nu-i aveam pregatiti, am cerut un pic scuze si-am inceput sa ma scotocesc de marunt.
Am numarat in graba mare bancnotele de 1 ron, nu cumva sa-si piarda madama din spatele meu trenul.

Cand ii pun pe tejghea cei 5 roni, domnul de la casa de bilete numara tacticos, imi intoarce 2 bancnote de 1 ron si-mi spune :

-Daca vreti sa ma invitati la o cafea, accept, daca nu, atunci luati inapoi banutii astia.

Nu-s eu genul care sa se foloseasca de tertipuri daca vrea sa invite un tip undeva, asa ca nu asta imi fusese intentia. Pur si simplu nu stiu sa numar.

Dar pe domnul de la gara din Onesti l-as fi invitat la o cafea, ca am o slabiciune pentru oamenii cu umor finut.


Altfel, din mai multe motive, principalul fiind ca nu imi mai merge computerul, secundarul fiind ca am mai nou un orar incarcat, o sa revin pe-aici pe blog ... atunci cand o sa-mi simtiti lipsa.
Si-ar fi bine sa-mi simtiti lipsa, fiindca o sa am multe impresii de povestit, de cand cu noua mea ocupatie, total opusa fata de tot ce am facut pana acum.
Cu bine si pe curand prin vara asta !

5 comentarii:

mihaeladr spunea...

Poate ajungi si pe la Moinesti, daca ai ajuns la Onesti!!

Rudolph Aspirant spunea...

Presimt o vara vesela pt tine ! Abia astept sa povestesti noile aventuri !

Decenu spunea...

Asa-s romanii. Finuti si draguti, plini de umor. Numai noi ii vedem altfel, asa cum voir altii.

Rudolph Aspirant spunea...

Zau, pai daca m-as lua eu sa-mi fac impresii dupa cum m-au tratat pe mine oamenii danezi...as ajunge sa scriu gogomanii de gen ca oamenii danezi sunt servili fata de straini...zau, toti aia de care m-am ciocnit eu intamplator mi-au facut reverente deosebit de adanci...insa zau nu cred ca e just sa generalizez asta la nivel de popor...sunt sigur ca au fost doar cateva coincidente ! Nu zic ca mi-ar fi displacut...insa nu imi permit sa cred ca am capatat brusc o aura de mare demnotar aristocratic, nici ca intreg poporul danez face reverente aristocratilor asa in general...zau, de ex unii mai recent au inceput sa ma si imbratiseze doar asa de Buna ziua...stiam eu ca nu sunt chiar asa de servili din fire, care servitor se repede sa te ia in brate ? Ba sa imi mai si spuna ca sunt dulce ! Asta e culmea ! O sa ajung sa cred ca sunt ca niste copii care au impresia ca eu sunt o acadea ! Asta e ff periculos de fapt, poate au de gand sa ma manance...cine stie ? Or avea fire de canibali ?! Noroc ca stiu sa-mi tin firea si pot decreta cu mare incredere ca NU asa e firea poporului danez, si incidentele de mai sus au fost precis niste coincidente ! Amuzante ce-i drept...insa nu doresc sa se repete prea des...ca mi se distrug fanteziile mele proprii, la care inca tin destul de mult, in principal aceea cum ca si poporul danez e un popor de oameni ca oricare altul.

Anonim spunea...

pe bune ... oamenii de genul asta sunt rari , ba nu! extrem de rari !!
lume , cred ca uitati in ce tara traim ... traim in tara in care prima eticheta este pusa in secunda in care apari , ce ai pe tine , ce ceas porti , hei nu ai masina? esti sarac ! ai un logan sau mai stiu eu ce ? un amarat ! daca detii cu brio un SUV sau o marca nemteasca esti bun ... bun de orice!
a2 a eticheta apare atunci cand deschizi gura , daca zici buna ziua si nu sarutmana si nu esti cocosat de respect esti un incult , needucat !
trezirea! traim in tara in care totul se invarte in jurul banului , lumea nici nu mai cauta valorile umane , ci pe cele financiare! cui ii pasa ca e gras chel si cu burta? are punga mare ! sau e baba si fara 2 dinti ? are avere frate ....
traim in tara in care lumea fuge de aici doar ca sa supravietuiasca!
trezirea ... pana nu e prea tarziu!

Trimiteți un comentariu