Se mai schimba oamenii, dar chinezii ma sperie

sâmbătă, 11 august 2012

Nu credeam că urmărind Olimpiada o să mă ia cu griji pentru soarta internetului.

Urmăresc de ani de zile atletismul, e sportul meu preferat. Cu chinezii la atletism - mai rar până acum ceva ani.
Normal că au progresat şi aici de-am ajuns să vedem un recordmen mondial chinez tocmai într-o probă de sprint, 110 m garduri.

Doar că până anul ăsta chinezii se remarcau prin tradiţionala inepresivitate. O medalie de aur le zmulgea maxim un zâmbet. Nu ţopăiau, nu zbierau, doar mulţumeau disciplinaţi.
Nici nu puteai găsi antiteză mai frumoasă la circul - expansivitatea - exteriorizarea (cum doriţi să o numiţi) specifică americanilor.

Ei bine, de la Olimpiada asta lucrurile s-au schimbat : chinezii se exprimă !
Şi nu mă refer la saluturile 'pioniereşti' (pe care le-am văzut executate de reprezentanţii multor naţiuni).
Chinezii mei -sportivi sau sportive- au aruncat la coş cultul sobrietăţii demne (şi la victorii şi la înfrângeri) şi-au început o defilare de bezele, bătăi cu pumnul în piept, sărituri în extaz şi alte valuri emoţionale.

Nu cred că vă daţi seama de implicaţiile unui miliard de indivizi dedaţi brusc la expresivitate :
păi dacă fiecare chinez din ăsta de tip nou începe să adauge doar două emoticoane la fiecare mesaj plus un 'te pupic' sucombă în neant internetul ca şi cum n-ar fi fost vreodată.
Vedeţi? de-asta sunt eu tradiţionalistă. (emoticon care zâmbeşte)

17 comentarii:

Gabriela Cimpoca spunea...

Pot sa bag mana in foc ca nu e o exteriorizare originala, ci o copie, un fake, made in China! :) :) :)

raul rual spunea...

doar sa le faca-n ciuda englezilor, care sunt sobri...

aditza spunea...

Ca tot vorbesti de aruncat la cos. La baschet masculin chinezoii au fost praf la fel ca si la feminin, dar macar de la chinezoaice nu aveam sperante sau asteptari.

Nicol spunea...

hahaha...buna observatia ...
...asa...te-ai luat de rusi si acum te iei de chinezi...hmmmm.... ce sanse ai sa mai scrii pe blog?...(tot emoticon care zambeste !)
hihihi...noroc ca aia nu stiu sa "vorbeste " romaneste ! :) :) :)

Dana spunea...

Si, totusi, in filmele chinezesti sunt destul de expresivi, mai ales cand rad behait, aratand-si dantura... pana la omusor.

Oricum, ideea e ca vor sa cucereasca planeta. Incearca sa se faca simpatici :D

Anonim spunea...

Ceee? Adica LIn Dic MIc au ajuns campioni si la alde atletisme?
Mai ramane sa ia aurul la alergare si atunci , ne inghite China cu totul.....Da-s putine sanse c-au picioare scurte si nimeni nu le intrece pe-alde girafele din Africa (nu le zic cu rautate girafe ca si eu sunt...)

vienela spunea...

Deja au invadat planeta. In toate colturile lumii dai de galbejitii astia. Daca se descurcau si la baschet as fi fost de-a dreptul ingrijorata. :))

coolnewz/Ratatouille spunea...

mie gimnastele chinezoaice mi s-au părut tot ca pe vremuri ...

Mihaeladm spunea...

Gabriela :))) bine ai spus, chiar asa par chinezii astia : un fake caraghios. Pai afro-americanilor le sta bine lovindu-se cu pumnul in piept a mandrie (nu-i o remarca rasista, chiar mi se pare ca ii reprezinta cumva aceasta forma de exprimare a mandriei. Chinezii facand semnul asta insa ...

Mihaeladm spunea...

Raul, tot in baza sobrietatii englezesti am ramas uimita cand am vazut la ceremonia de deschidere gluma cu Regina ce "ateriza" cu o parasuta in stadion. :))) Nu credeam ca glumesc cu Regina.

Mihaeladm spunea...

Aditza, chinezii care nu au indeplinit obiectivele trasate de Partid nu cred ca vor mai pupa urmatoarea Olimpiada nici daca varsta le permite. Lasa ca vei vedea efectele rezumtatelor care te mira pe tine azi : la Rio se vor lupta probabil pentru medalii si la baschet, daca le va cere Partidul. :)

Mihaeladm spunea...

Foto de inginer :))) ai dreptate ! Ar trebui sa am mai multa grija, doar exista google translate si poate chinezilor si rusilor nu au sa le placa remarcile mele.
Desi mie imi sunt, culmea, dragi ambele popoare, ma enerveaza doar precizia nemteasca. :))

Mihaeladm spunea...

Dana :))))))))))) bietii mei chinezi, deci rad behait? :))))) Imi dau seama ca bine fac ca nu ma uit la telenovelele asiatice, nu vreau sa rad de asiatici. Mie imi sunt simpatici tocmai fiindca sunt retinuti, ca mascarici avem destui prin alte natiuni. :)
p.s. totusi cred ca am sa ma uit la un episod asiatic, m-ai facut curioasa. O telenovela istorica as prefera.

Mihaeladm spunea...

Hapi :)) nu stiu cum sa iti spun asta, ca nu vreau sa te sperie perspectiva dar ... chinezii nu prea mai au picioare scurte. :)) Asta m-a mirat si pe mine in ultimii ani, mitul cu asiaticii micuti de statura si galbeni ... zau ca ori au tras de ei cu clestii, ori ii selecteaza pe cei mai inalti, dar chinezii incep sa devina si ei girafe, cel putin la atletism. :)

Mihaeladm spunea...

Vienela :)) n-au vrut sa bata la ochi, au pastrat revelatia in baschet pentru urmatoarea Olimpiada. ;)

Mihaeladm spunea...

Ei, Coolnewz, hai ca au mai progresat si la gimnaste : nu mai trimit "curci" care n-au nici dinti de lapte, desi pe pasaportul lor scrie ca au 16 ani. Cred ca acum le fac implant de dinti barem. :))
Insa la gimnastica a fost o chinezoaica ce a plans de cum a coborat (de la paralele parca) si-a tot plans in continuu pana pe podium : luase doar locul 2, dupa o alta colega de-a ei chinezoaica. :))

Veronica spunea...

Adevarul este ca si pe mine ma sperie chinezi desi ii place cu poate arata o domnisoara chinezoica, ok nu sunt ok insa in rest arata prezentabil pentru privirile noastre comparativ cu alte nati.

Trimiteți un comentariu