Dor de cei dusi, pomana si Sanzienele

miercuri, 24 iunie 2015

Poate că într-adevăr au ceva supranatural Sânzienele, o fi mai fluid pragul dintre lumi în ziua asta de sărbătoare.

Azi noapte am visat-o pe Bunica, era aranjată cum îi plăcea ei mereu să fie, avea niște cercei impecabili din perle albe, cum n-am văzut mai frumoase.
Dacă era cochetă în visul meu înseamnă că e bine, eu așa cred.
(cred mult în spirite și vă rog să nu râdeți de ele că mie asta mi se pare mai păcat decât blasfemia de divinitate).

Iar azi după-amiază un bărbat a dat de pomană, aici în cartierul meu din Ploiești, pentru tatăl lui dus acum 4 ani. O pungă întreagă cu toate bunătățile dată unui complet necunoscut văzut pe stradă, așa cum îl rugase tatăl său.

Pentru pomenirea sufletelor celor duși, Dumnezeu să-i ierte !
Să le fie sufletele ușoare și liniștite !
Bogdaproste ! Frumos de fiul ce își cinstește tatăl și dă cu dărnicie pentru el.
Și sufletul bunicii mele sper că acum călătorește liniștit și vede toate locurile pe care n-a putut să le vadă în viață.

Frumoase Sânzienele, unora le e frică de sărbătoarea asta tocmai prin magia ei,
eu sper să ne mai rafinăm un pic simțurile cât să-i mai lăsăm pe cei duși să ne mai vorbească din când în când.
O zi, două, în an merită și supernaturalul de lângă noi să se apropie ?

2 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Un vis ff frumos si DE BINE. Chiar daca unii ar putea sari sa zica in mod superficial ca perlele pot reprezenta lacrimi, asta NU e valabil in contextul visului descris mai sus unde e vorba de cercei cu perla plus purtati de o bunica, in acest vis cerceii cu perle reprezentand amintirea sfaturilor cu adevarat intelepte si pretioase plus oferite prelucrate de dragoste neconditionala pe
care numai o bunica le poate impartasi catre un nepot sau nepoata. Visul este un salut prietenos si chiar optimist ca un zambet in mesajul lui, nu are nici cea mai mica umbra de tristete sau suparare sau macar atentionare sau mustrare. Un vis perfect ca o perla de intelepciune ! Plus relaxant si adecvat spritului sarbatorii de
Sanziene in legatura cu care si Mos Ene e chiar de garda si lucreaza tura dubla in Emisfera Nordica pt ca el trebuie totusi sa asigure un somn recuperator oamenilor chiar si daca e vremea unora din cele mai scurte nopti din an in
acea emisfera plus il baraie si oamenii la cap, mai ales tineretul, prin sarbatorile lor sa fie mai activ sa aduca si mesaje informative despre
eventuali ursiti si amanti, nu doar asa zambete si felicitari. Zau, mie mi-e si mila de Mos Ene zilele astea, cum se chinuie el sa fie mereu la datorie, in timp ce oamenii o duc numai intr-o distractie de la un festival la altul, cu ganduri la vacante, etc. Ma rog, stiu ca nu trebuie sa-mi fie mila ca asta e meseria lui, plus nu e totusi un seaman om, e o entitate...insa e totusi o entitate care apare ca are serviciu totusi, nu doar asa leneveste si danseaza, e ca un functionar din servicii pt public mai degraba, asa gen din ala care lucreaza in ture.

Mihaeladm spunea...

Ahhh, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, Rudolph, ca tare iti multumesc pentru felul in care mi-ai interpretat visul. Eu cred in vise, chiar si in cele premonitorii, chiar si in telepatia din vise, dar nu citesc interpretarile lor date in moz uzual pe net fiindca am remarcat ca majoritatea siteurilor se ingramadesc in chestii prapastioase.
Nu ma gandisem la interpretarea ta, dar sa stii, draga Rudolph, ca i se potriveste de minune Maiei (asa ii spuneam eu bunicii). Intr-adevar, era una din persoanele alea care au o vorba inteleapta, o atitudine sanatoase si mai ales o aura pozitiva si transmit energie pur si simplu persoanelor din preajma.
Mai ales ca acum trec si printr-o perioada in care chiar am nevoie de un sfat si de-o incurajare, fiindca sunt confuza, asa incat interpretarea ta chiar e din ceea ce traiesc eu acum. Si-ti multumesc !
Cat despre Mosh Ene ... ha! Uite pe inca cineva care mai crede, ca si mine, in entitati, care le considera cumva concrete ... si eu cred in energiile astea. E drept, nu-l percepeam cum ai spus tu ca pe un functionar din serviciile publice, dar imi place imaginea, e frumoasa si tandra, ma duce cu gandul la Gogol.
Cu Mosh Ene insa la nordici ... interesant subiect, eu cred ca n-as mai avea somn cu vise asa des in zonele nordice, nu stiu ce ma face sa cred asta.

Trimiteți un comentariu