Am fost si eu la niste baieti faini. Ceilalti au fost la Asesoft.

duminică, 6 martie 2011

O invitatie sa vezi niste negri in actiune nu se refuza la mine.
Si-uite asa am reusit sa ies din casa in sfarsit intr-un weekend - sper ca asta sa nu ma tina in carantina pentru o noua serie de weekend-uri.
Ziceam deci ca am fost la meciul Asesoft-ului. Nu stiam cu cine joaca, da' nu fac parte din galerie, asa incat imi permit sa merg ca ursul in cofetarie, doar sa vad si eu ce bunatati au mai fost aduse.

Am ajuns acolo cam devreme, da' pan' la inceperea meciului s-a umplut marea tribuna, iar in a doua repriza chiar a dat pe dinafara locurilor, fiindca asa-i punctualitatea la romani, evenimentul incepe, iar dupa un sfert-juma de ora ajunge si omul.

Ajungand insa mai devreme cu vreo ora am avut ocazia de a vedea antrenamentele celor doua echipe, ceea ce mi s-a parut mai interesant decat meciul in sine. Si nu doar pentru ca nu mai asistasem niciodata la asa ceva !
Am vazut in antrenamentul asta cateva faze (despre care mai apoi, in meci, aveam sa-mi dau seama ca sunt scheme de joc) repetate in viteza, la care participau toti componentii echipei, fluente foc, cu mare procentaj de reusita la finalizare (deh, asa e cand te joci fara partener!).
Si, deloc de neglijat, am vazut la antrenament si un stretching de toata frumusetea executat de doi dintre amercianii lui Asesoft. Cu ocazia asta cred ca am facut si eu un pic de stretching la muschii gatului.

Cu toti americanii Asesoft-ului m-am pomenit ... ca vreau sa tin cu adversarii. Pai ma uitam la ei si nu-mi venea sa cred : de unde stateam eu aveam impresia ca e echipa de juniori, asa de pustani pareau cu totii. Cum sa nu tii cu juniorii intr-un meci cu galonatii?

Mai apoi, in timpul intonarii imnului (si asta a fost o premiera pentru mine) comparam dosurile inlantuite ale adversarilor cu dosurile individuale ale Asesoft-istilor. (?! Cred ca in fraza asta n-am pus accentul cum trebuia.  Eu vroiam doar sa spun ca m-a impresionat liantul pe care il formau adversarii, aratand ca sunt o echipa asa cum stateau prinsi ca intr-o hora).

Iar dupa ce am auzit ca mai sunt si ardeleni, CSM Oradea in speta, apai cum sa nu tin eu cu ardelenii mei dragi? Nu mai zic ca au un Sasha in echipa, cu asa nume clar sunt suportera lor !

Si-asa am avut parte de un prim sfert de satisfactie - la prima pauza au condus ardelenii cu vreo 8 cosuri diferenta. E drept, au avut parte de multe aruncari libere, pentru ca ploiestenii de circumstanta le cam exersau cu faculturile.
Treptat si-au revenit Asesoft-istii, da' ma cam asteptam la asta, ca doar nah, un sfert de ora tre' sa ma fi saturat.

Am remarcat insa doua chestioare amuzante.

BURLACU  UITANDU-SE  LA  ARNAUTOVICI  CA  LA  CHARLIE  CHAPLIN
Prima ar fi cum se agita ei antrenorii in pauze sa dea indicatii, sa sugereze tactici si ce-or mai fi latrand acolo, in timp ce jumatate din echipa sta cerc in jurul fundului antrenorului. Iar din jumatatea pe care o avea in fata, Arnautovici vorbea aproape exclusiv catre Burlacu.
Adaugati insa zgomotul destul de ridicat din sala si veti obtine un discurs teribil de amuzant, ceva a la filmele mute, cu mimica din abudenta, voce de auzit zero.

LA  FAIR-PLAY  STAM  BINE,  UN  PIC  PE  LANGA
Sportul te invata sa fii fair-play, asa zic sloganurile, nu? Dati-va copilul la tavaleli sportive ca iese un lord intr-ale manierelor. Parca asa, nu?
No iaca eu is mai grea de cap si inca nu pricep cum vine treaba asta.
Da' poate s-o gasi vreun cineva sa-mi explice si mie unde sade fair-play-ul din sport in momentul cand, fix atunci cand arunca adversarul la libere, suporterii adversi au o criza colectiva de expiratii suieratoare.


No, acum sa stiti c'am avut si chestii clar deduse, nu doar nelamuiriri din astea.
De pilda mi-a placut mult numarul 23 de la ardeleni - un mulatru rapid de nu-l vedeai cand se-nvarte.
Si recunosc, l-as fi luat un pic acasa pe antrenorul ardelenilor, un tip subtirel, tinerel si elegant. Ma gandesc ca poate m-ar fi ajutat sa inteleg cum sta treaba cu fair-play-ul cela de ma incurca pe mine...

Iar aprecierile unanime in dublu exemplar - eu si Nicusor adica - s-au indreptat spre numarul 7 de la oradeni, banuiesc eu conducatorul de joc, ca la el tipa antrenorul in pauze asa cum tipa Arnautovici la 10-cele nostru. A jucat bine se pare 7 asta, din moment ce am ajuns si noi sa cadem de acord asupra unei aprecieri.

A fost insa un meci frumos.
E drept ca au castigat Asesoft-istii, sa nu ma intrebati cu cat, ca in ultimele cinci secunde ma uitam cum oradenii deja dadeau palma cu ploiestenii, asa ca m-am dezorientat din nou la faza asta, de n-am mai vazut nici scorul. Cred ca 9 puncte diferenta, la cum imi facusem eu calculul ca "ne" mai trebuie noua, ardelenilor, inca 3 cosuri de 3 puncte si gata. Prost calcul, da' asa-i relatia dintre mine si cifre in general.

Raman totusi cu o imagine foarte faina de la meciul asta si cu o intelegere mai mult a rostului antrenamentelor : in jocul oradenilor din primul sfert, cand toate le-au mers bine si frumos, se puteau distinge foarte clar cercurile din pase in semicerc exersate pe repeat la incalzire.
Daca nu pricepeti despre ce vorbesc pofiti data viitoare cu o ora mai devreme la meci si descrieti voi mai bine de-atat !

Dar sa nu va asteptati de pilda ca la recuperari vreo echipa de pustani cum au fost oradenii sambata sa aiba vreo sansa in fata gigantilor de la Asesoft. Pentru mine una, ofticoasa cum sunt, Asesoft-ul a castigat meciul din pricina criteriului inaltime, ca altfel la frumusete la faze si la coeziune de echipa ardelenii s-au onorat.

Si cu asta sa nu mai aud ca nu ma pricep si la baschet! Iar Pana data viitoare ma informez si cati jucatori sunt intr-o echipa !

23 comentarii:

waven spunea...

Ca de obicei, pui o fată față-n față cu niște negrii și ce înțelege ea? Că ardelenii-s faini? Of, of ..

Anonim spunea...

" Da' poate s-o gasi vreun cineva sa-mi explice si mie unde sade fair-play-ul din sport in momentul cand, fix atunci cand arunca adversarul la libere, suporterii adversi au o criza colectiva de expiratii suieratoare. "

Probabil nu intelegi ce inseamna o galerie. Este foarte normal sa te manifesti urat cand adversarii sunt la libere sau detin atacul. Este fair-play atunci cand te manifesti in limite normale, fara injuraturi sau fara a arunca obiecte in teren si iar este fair-play avand in vedere faptul ca Asesoft a jucat acasa, atmosfera, atat incurajarile cat si " expiratiile suieratoare" , fac meciul sa se desfasoare asa cum trebuie. Atat Asesoftul cat si galeria, in deplasari nu au fost mereu primiti in conditii normale si morale, ar trebui sa sti asta, caci Blue Generation n-are asemenea comportamente violente, doar isi sustine echipa. Cat despre baschet, priveste mai mult jocul, nu jucatorii daca vrei sa inveti ceva.
Numai bine!

waven spunea...

@anonim: "Este foarte normal sa te manifesti urat cand adversarii sunt la libere sau detin atacul" spune despre tine că ești o maimuță coborâtă fix ieri din copac. Poate, totuși, n-ai vrut să spui asta și a fost doar o alăturare nefericită de cuvinte :)

Anonim spunea...

pentru una bucata proasta ca tine sunt locuri in alta parte nu intr-o sala de sport,probabil dupa doua sferturi adica la pauza meciului ai plecat acasa ca se terminase partida...

Anonim spunea...

acele suieraturi sunt doar pentru intimidarea adversarului sa nu inscrie cos impotriva echipei favorite,dar nu toate meltencele sau chiar meltenii au cum sa inteleaga.

Anonim spunea...

E evident ca maimuta coborata fix din copac e mult mai inteligenta decat tine pentru ca ea intelege manifestarile galeriei si nu face excese sa constientizeze atmosfera care poate fi creata la un meci.

Mihaeladm spunea...

@ Waven
:)sa inteleg ca nu asta trebuia sa pricep?? Mai ales dupa ca am vazut ardeleanul cela tras prin ciocolata excelent in timpii de reactie ... :)

Mihaeladm spunea...

Anonimilor -in numar de 4- salutarile mele.

@ Anonimul numar 4 - tu chiar ai mare dreptate cand spui ca maimutele nu se chinuie sa constientizeze atmosfera unui meci. :)
Ce sa-i faci, sunt o maimuta mai cerebrala cateodata !

Mihaeladm spunea...

si @ anonim numar 2 - eheee, sa inteleg ca te-am oripilat atat de rau incat ai rezistat doar "doua reprize" din postarea asta, din moment ce crezi ca eu am plecat de la meci la jumatatea meciului ?? :)

waven spunea...

M. punem pariu că cei 3 anonimi care-au postat de 3 ori în 10 minute sunt unul și același? Ia verifică tu IP-urile de pe care s-a comentat?
Sau pentru o seară frumoasă de ce nu le dai tu comentariile la spam? :))

Mihaeladm spunea...

Waven, cred ca ai o parere mai buna despre romani decat o am eu. :) Adica pe mine nu m-ar mira (ca procentaj vorbesc) sa fie 4 persoane diferite. ;)
Iar comentariile nu le dau vreodata la spam, fiindca orice replica vorbeste in primul rand despre cel care o scrie/rosteste, apoi despre destintar.
(e si mai sanatos in viata sa gandesti astfel.)

aditza spunea...

NU suport anonimii
On topic: ce fericire ai emanat tu in prumul sfert M, sper sa mai ajung la meciuri de-ale Asesoftului. Depinde daca o sa mai lucrez sau nu,daca o sa am liber sau nu.

Mihaeladm spunea...

@ Aditza : vezi prea bine ca nu mai e cazul sa te risti cu mine la meciuri. :)

urzeala spunea...

Cred ca ti-am triplat vizitatorii de be blogul tau unde elogiezi ''bucile'' unor barbati..
Esti Gratis ptr. mine..esti degeaba

waven spunea...

@urzeala: foarte bine scris, dar ce-ai vrut să zici? că nu prea are sens :)

urzeala spunea...

vrei sa iti explic o figura de stil ?
Nu ai vrea sa ti-o desenez ?..hai sa incercam..

Esti Gratis = adica esti degeaba.. = nu pun valoare si oricum ti-am dat prea multa importanta ptr. cat valorezi tu.. Valorile pe care tu le pretuiesti sunt si ele fara valoare, asta fiind motivul ptr. care te consider Gratis..
Cred ca as reusi sa te cuceresc in maxim doua fraze..sau cred ca si mai simplu..doua propozitii..

Cred ca deja am facut-o si deja mi-ai dat o cautare pe facebook

Mihaeladm spunea...

Domnule Urzeala, trebuie sa recunosc, esti un tip interesant.
Adica cel putin vad ca ai simtul umorului, nu gluma ! :))
De pilda, desi crezi ca ma poti cuceri in doua propozitii, vad ca ai incercat folosind doar doua sinonime in "tonalitati" diferite pentru aceeasi notiune. Si mai mult, din cate vezi am si remarcat strategia. :)
Multumesc si pentru triplarea traficului, dragut din partea ta sa faci asa munca patriotica din cand in cand ! ;)

waven spunea...

@urzeala: oare îți dai seama că venind pe aici ai interacționat cu 2 (doi) oameni diferiți? De când n-ai mai făcut așa ceva?

Mihaeladm spunea...

Waven, esti rau ! :)))
Si mai citesti si gandurile ;)

waven spunea...

Ce vrei să spui cu cititul? Adică îl contrazici pe amicul de mai sus, care se oferea să-mi deseneze figura de stil pentru mai buna-mi înțelegere?

Mihaeladm spunea...

:) Waven, iarasi exagerezi. ;) Eu vroiam doar sa spun ca si eu ma gandisem (pasager) fix la motivatia scrisa de tine mai sus.
Insa clar nu imi permit sa il contrazic pe Urzeala, cu atat mai mult cu cat el poate sa deseneze o figura de stil. Ceea ce, recunoaste, nici eu, nici tu, nu suntem in stare ! ;)
Prin urmare tind sa cred ca si-a propus sa ne cucereasca pe amandoi. :)

waven spunea...

Nu știu tu cum ești, dar despre mine ar trebui să se știe că-s de modă veche, cu dus la film, profiterol și cico! Asta ca să n-avem vorbe pe urmă ...

Mihaeladm spunea...

:) vesti inca si mai proaste pentru Urzeala - si eu tot de moda veche. Si dincolo de cheltuiala, sa vad eu de unde face rost acum de doua cico !

Trimiteți un comentariu