Sunt foarte încântată de experienţa zilei.
Nu ştiu câţi dintre părinţii de azi ştiu despre evenimentele numite 'debate'. Eu îmi doream de mult timp să asist. În sfârşit, astăzi s-o întâmplat şi am o mulţime de impresii, toate absolut revigorante.
Hai să le sistematizez aici, să încerc să vă conving :
dacă aveţi copii adolescenţi să îi direcţionaţi către manifestări tip debate,
dacă nu aveţi copii dar aveţi şi preocupări mai mintoase să asistaţi la astfel de manifestări.
În ce constau debate-urile?
Într-o temă socio-geo-politică, oricum o temă serioasă, care trebuie argumentată pro sau contra de către două echipe a câte trei membri.
Se desfăşoară cam ca un proces, doar că pare un proces între gentlemeni : au un tipic, se respectă nişte maniere şi e mult mai multă civilizaţie decât într-un tribunal.
Avem şi un juriu care va pune în balanţă argumentele şi contra-argumentele oferite şi va da câştig de cauză uneia dintre tabere.
Totul în engleză.
Cum mi s-a părut mie ca spectatoare?
Păi m-au cucerit din primele momente : elevii au fluenţă, au argumente coerente şi au şi o manieră captivantă de a le prezenta. Fiecare şi-a creat un stil, tentativa de persuasiune vine inclusiv din intonaţie, din pauzele pentru accentuarea importanţei şi din micile jocuri de cuvinte.
Folosesc comparaţii amuzante dar frapante, într-un cuvânt majoritatea pare a avea o adevărată experienţă de orator. La doar 17-18 ani.
Am stat cuminte ca la un spectacol. Mi-a adus tot atâta plăcere cât o piesă de teatru cu Radu Beligan sau un balet cu Răzvan Mazilu.
Diferenţa a fost doar în natura spectacolului : am urmărit un duel în idei.
O competiţie între replici şi expresivitate.
În plus, micul avantaj al spectatorului e că poate să îşi testeze şi el abilităţile argumentative trasându-şi mental argumentele şi comparându-le apoi cu cele ale echipelor.
Veţi fi rapid prinşi în jocul lor.
E o modalitate de descoperire a potenţialului unui elev pe care şcoala îl stimulează mai greoi : argumentarea în faţa unui public a unei teme, stimularea limbii engleze, disciplina dialogului - doar câteva atuuri.
Vizitaţi-le pentru început site-ul : ARGO Debating Club Ploieşti !
O placere pentru mine si O oportunitate pentru elevi - ARGO Ploiesti
miercuri, 25 iulie 2012
Publicat de
Mihaeladm
la
21:47
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Distribuiți pe TwitterDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
argo debate,
dezvoltare personala,
invatamant,
oportunitate,
ploiesti,
sa ne culturalizam
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Foarte interesant atelierul asta (sa-i spun) de creativitate oratorica... Dezvolta gandirea si discutia rationala. N-am inteles de ce neaparat in engleza
Ma bucur enorm sa vad ca sunt incurajate astfel de evenimente ,cel putin moral.
Foarte bună inițiativa organizatorilor și foarte interesant evenimentul. Chiar dacă nu știu engleză aș lua parte ca spectator la o astfel de dezbatere. Îi admir pe cei care cunosc și vorbesc o limbă străină. Bravo lor.
Multumim tare mult pentru sprijin! Imi pare bine ca ti-a placut si sper sa vii si maine la finala! Te tin la curent cu urmatoarele competitii din Ploiesti daca vrei :)
@Dana: Competitia aceasta a fost in engleza pentru ca am avut si participanti internationali. Noi dezbatem si in romana si in engleza, dar din moment ce majoritatea concursurilor de debate sunt in strainatate, preferam sa tinem debaterii in priza si in tara punandu-i sa joace in engleza chiar si la intalnirile noastre saptamanale.
@Florin: Daca vrei, poti veni maine de la ora 17:00 la Marea Finala de la Teatrul Toma Caragiu. Mai avem rundele eliminatorii si in timpul zilei de la 11:00 si 13:00.
Am o intrebare,stimata domnisoara/doamna,toate discursurile trebuie sustinute intr-o
limba straina?As dori sa ma inscriu in aceasta asociatie si as prefera sa formulez discursuri numai in limba romana.Se poate?
Trimiteți un comentariu