Concurenta acerba pe post. In cimitir!

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Nu ştiu în câte din ţările sărace se întâmplă asta, dar în România cred că se dă concurs pe post pentru un loc de muncă în cimitir.

Azi pe la prânz nu puteai să înaintezi cu mai mult de 5 paşi în interiorul cimitirului Bolovani fără să auzi de-un 'dă şi mie un leu să-mi iau o pâine'.
Erau toate vârstele reprezentate, să tot ai de unde să-ţi alegi categoria preferată de cerşetori :
băbuţe, copchilaşi, femeiuşti cu copiloi în braţe, ba chiar şi vreo doi bătrâni.

Bine, azi cred că era concurenţa atât de mare fiindcă a fost sâmbăta morţilor, dar totuşi urât!

Ştiu că se merge la cimitir inclusiv să se dea pomană, dar oamenii ăia nu vor mâncare, vor bani !

În plus, administraţia cimitirului ar putea să mai perieze zona, că oamenii merg acolo să se gândească la morţii lor, să le mai aprindă o lumânare, nu să audă Corul Cerşetorilor de Verdi-n-buzunare.


5 comentarii:

Decenu spunea...

Daca le merge...
Putini sunt cei ce au curajul sa refuze sa dea o pomana, mai ales cand e vorba despre o zi speciala in care se da pomana la cei morti.

Adelin spunea...

Nu-i fraier cine cere, e fraier cine dă. De-aia o ard cerşetorii pe acolo, că ştiu că au de primit câte-un leu de la unu' cu frică de Dumnezeu... :)

OptimizarePlus spunea...

Sunt perfect de acord cu tine! Nu mancare, vor bani!

Gabriela Cimpoca spunea...

Vara asta am avut multa treaba in cimitirul din Tecuci. Vezi multa mizerie umana prin cimitire, si nimeni nu face nimic. Asa-i, cersetorii nu vor mancare de pomana, aproape ca o arunca pe jos si te injura cand le-o dai, ''fauna'' cimitirelor pare a se construi pe alte criterii. In plus, toti stau cu mana intinsa, de la preot pana la gropari si administratori. Trist!

coolnewz spunea...

asta vroiam si eu sa zic, dar vad ca "!s-a zis": daca ii dai direct piinea si il mai scutesti de o intermediere, ce zice? :)

Trimiteți un comentariu