Cum m-am vindecat de dependenta de internet

vineri, 10 aprilie 2015

Chiar m-am vindecat, simplu și, se pare, pe termen lung.

Ofer rețeta gratuit, celor îndeajuns de curajoși.
Rezultatul în cazul meu a fost garantat, scopul e sănătos, dar nu știu dacă lumea e dispusă și la mijlocul testat de mine. Testat vorba vine, forțat asupra mea e mai sincer spus.

Dependența de net mi s-o vindecat printr-un cocktail interesant de strategii utilizate în curele de dezintoxicare clasice :
întâi privarea forțată, apoi crearea aversiunii față de obiectul dependenței.

Pe scurt, iaca misterul :
acum 11 luni îmi sucomba computerul, singurul device de pe care am acces la net,
apoi, o lună mai târziu, mi-o urmat angajarea pe un post care consta în 8 ore de lucrat intens pe computer.

Acum am din nou computer funcțional acasă, ba chiar și acces la net.
Dar, sincer, după ce stai 8 ore cu nasul în două ecrane la muncă, ultimul lucru pe care vrei să-l faci e să deschizi un ecran și acasă.

Iar pentru rozătura puternică a curiozității față de facebook ... ei bine, prietenii ce se căsătoresc sau prietenele ce rămân însărcinate să facă bine să mă anunțe printr-un sms, iar cei ce vor să mă invite la o cafea să mă caute mai prin offline.

Cert e că acum, dacă trebuie să deschid computerul, sunt precum o pisică alergică.
ps.  poza nu-mi aparține, e de pe marele net, unde toți suntem micii anonimi
Bine v-am regăsit !




3 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Pai da dar cu diaspora ce te faci ? Eu de ex am numai prieteni care locuiesc la minim 1000 de km distanta de mine, de fapt cu cat imi sunt mai apropiati cu atat sunt mai departe de mine, ples total pe diagonala, prietena mea cea mai buna de ex aflandu-se cel mai des in alta emisfera plus intr-o zona de fus orar cu minim 9 ore inaintea
mea.Plus si eu lucrez la serviciu pe computer insa in cadrul altor topice decat cele dezbatute pe bloguri. Asa ca eu de ex cand inchid ecranul de la serviciu abia astept sa vad ce mai ruleaza pe alte ecrane. Insa desigur ca ai dreptate si ca nu e asa de bine sa stam mereu cu nasul in ecrane, mai ales in timpul liber. Plus ma recunosc dependent drept care si gasesc tot felul de scuze bune pt a amana cura de dezintoxicare.

Mihaeladm spunea...

Draga Rudolph, ma amuz citind ca am reactionat diametral opus : eu, chiar daca la serviciu nu puteam sta pe net in interes personal, nu voiam sa mai deschid deloc acasa netul, mi se crease aversiunea precum alora ce li se pune pelin in Pinot Noir pentru a-i dezvata :)
Si eu am prieteni (din ce in ce mai multi) peste hotare, aproape ca ma insingurez ramanind in Ploiesti.
Si da, unii vazind ca n-am mai dat nici un semn pe fb m-au trecut la indexul celor dusi chiar :))
Iar despre altii am aflat eu de curand ca tocmai le-a implinit copilul 10 luni sau altele asemenea.
Si eu folosesc fb-ul ca mijloc de a tine legatura cu prietenii plecati peste granite, desi sincer mi-e dor de vremurile cand stateam cu orele tragind de o ceasca de vin pentru ca n-aveam suficienti bani dar aveam prea multe de povestit.
Tu esti dependent, eu sunt nostalgica. :) Suma viciilor e constanta la fiecare ;)
ps. pana si aici pe blog sunt in urma cu mesajele, nu mai spun ca si pe fb s-au strans mesaje personale gramada necitite :(

coco spunea...

vaaii, dar dezvatul...are si invat :)))

Trimiteți un comentariu