Romania nu prea mai are nimicuri

vineri, 1 iunie 2012

Vă spun din proprie experienţă şi din personală alergătură că pe la noi nu prea mai sunt nimicuri.

Nu mă refer la cele umane, că de-astea probabil că se mai găsesc.
Ci la nimicuri chinezeşti.
Prostioare, banalităţi de care ai nevoie zilnic.

Până acum am umblat vreo două săptămâni să-mi găsesc cordoane de păr din celea simple. Adică ieftine, cele mai ieftine. 50 de bani bucata.
Nah, nu din zgârcenie am colindat tot oraşul , dar n-am ce face cu ditamai rotocolul de prins părul, vreau ceva cât mai subţirel. Şi n-am prea mai găsit.
În schimb găseşti peste tot cordoane de 2 lei bucata.

Iar de o săptămână mi s-a rupt cureaua de ceas. Nu suport să nu am ceas clasic, pe încheietura mâinii sau măcar pandantiv.
Desigur! nici curele de ceas nu se prea mai găsesc, în afara unor oribilităţi aurii.
În schimb găsesc mai peste tot ceasuri de cumpărat. De pe la 25 roni bucata.

Voi oare ce nu găsiţi? În afară de un 'nimic' gen bilet câştigător la loto.

5 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Eu urasc sa am chestii ieftine care se deterioreaza ff usor si necesita reparatii sau inlocuiri de piese/elemente functionale ff frecvente. Eu si un pieptan daca mi-l cumpar, vreau sa ma folosesc de el cel putin 10 ani ! Zau, chiar nu cred ca mi-am cumparat vreun pieptan de cca 10 ani, m-am carat tot cu ala din Romania aici in Norvegia, si nici nu am de gand sa imi cumpar unul nou, si nici nu am nevoie. Pt ca e ffff greu pt mine sa imi cumpar chestii din astea pt uz personal, ca stau si aleg ca sa fiu sigur si de calitate si ca-mi place pt cativa ani buni. Asta e si din cauza ca nu imi place sa fac shopping decat pt cateva chestii, nu asa pt orice fleac, dar e si din cauza ca ma enervez ingrozitor sa mi se deterioreze mie vreun obiect de uz personal prea devreme si sa trebuiasca sa fac research sa vad daca mai exista pe piata si unde pot sa-l gasesc pe ala pe care il vreau sau unul cu calitati de durabilitate asemanatoare.

De aia nici nu cred ca as putea sa dau un exemplu decat poate BECURI. Ca acum in Europa e mare lipsa de becuri incandescente de Wati mari, si e o faza de renuntare la becuri incandescente in general. Si ma enervez ca nu mai gasesc becuri incandescente de Watii care ii vreau eu si cu care sunt eu obisnuit !

http://en.wikipedia.org/wiki/Phase-out_of_incandescent_light_bulbs

Anonim spunea...

Cam gasesti de toate dar trebuie o cautare sistematica :)
Iti amintesti de pietele "de la rusi" de prin 90? :)

Vladimir spunea...

Seminte de marar, usturoi verde, detergent de vase bun, switch-uri eternet fara wi-fi, guma Wrigley, sosete pentru numarul meu, vopsea Citadel Blazing Orange (asta-i temporar dar cu atat mai nefericit..), sampon Timotei (si trebuie sa mi-l aduc cu carca si avionul din alte parti), gel de dus Gillette, berea Berliner & Hansa (tot asa cu carca..), dulceata de nuci, blinii, raportor deschis, forma de taiat coca in forma de mar, husa misto de computer (misto la standardele mele, ca am una rezonabila), abtibilduri 3D cu pesti (o anumita serie), bormasina cu mandrina pentru burghie foarte subtiri, aparat de masura pentru picocurenti (mi-am luat pana la urma dar nu local), becuri cu diametru mare (din alea folosite si estetic), lipici pentru ceramica (temporar), gelatina pentru sapunuri (temporar), chiloti cu Bart Simpson (temporar sper)...etc

Nice spunea...

Elastice de par(ceva mai subtiri, asa cum vrei tu) gasesti la Meli Melo sau prin hipermarket. Eu gasesc tot ce-mi pofteste inima, doar ca nu prea am bani sa-mi cumpar. :P :D

Aliceee Traveler spunea...

Nimicuri??? hmmm nu stiu! aici gasesti de toate! In tara nu gaseam unt de shea ieftin, pana la urma am gasit, dupa lunggggiii cautari! Miroase ca draq :((

Trimiteți un comentariu