Unde este???

miercuri, 7 mai 2014

Când ţi-e greu şi ai momente de cumpănă ţi se spune că Dumnezeu te încearcă.

Mai e şi poezioara aia superbă dar mincinoasă , cum că Dumnezeu ne poartă pe braţe când ne e cel mai greu.

M-am săturat de poezioare ipocrite despre ajutorul lui Dumnezeu.
În loc să-şi facă P.R. prin dulcegării seci, mai bine şi-ar face simţită prezenţa.
Unde e ??

Îţi dă o încercare, îţi revii, cu încăpăţânare şi cu prieteni, cu vorbele bune ale altora,
apoi, cum îţi revii,
îţi mai trimite o încercare.

Dumnezeu ori e crud, ori e boxer şi încă unul care nu e fair-play,
fiindcă te loveşte din nou când încerci să te ridici.

Iar cu încercările alea ale credinţei în puterile tale cum stă treaba?
Dumnezeu îşi mai trece timpul de plictiseală făcînd teste pe produsele lui ,
iar dacă unii clachează îi trece în catastiful de rebuturi, nişte producţii care au căzut criteriul rezistenţă ?

2 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Pai de aia ti se si spune ca D-zeu te incearca atunci cand ai momente mai dificile. E ceva educativ ca sa nu cumva sa faci eroarea de logica de a te baza pe D-zeu atunci cand ti-e greu, ci pe tine insuti. Si asta ti-o spun chiar oamenii credinciosi, nu ateii. Ca D-zeu nu e psihoterapist de suport, nici prieten. E bun desigur, nu e rau intentionat, dar habar nu are de tine ca persoana individuala decat poate asa indirect intermediat prin ingeri cand esti mic. In rest, referitor la adulti, El are habar asa doar de Omul stas prototip de creatie. Tu, ca persoana unica individuala matura la omul ala ideal trebuie sa te raportezi, nu
la D-zeu. Ma rog, care o fi omul ala ideal, e probabil discutabil re cultura mai larga si temperamentul tau individual. Nu stiu daca lui D-zeu I-a pasat de hainele astea mai superficiale. El voia sa ii tina nuzi si ideali pe Eva si Adam in Paradis, insa daca au dorit sa calatoreasca si sa se distreze in vacanta plus au inceput sa simta nevoia de haine de brand de lux diferite, ce era sa le faca, le-a zis sa faca ce-or vrea si sa se imbrace cu ce culturi or vrea.

Rudolph Aspirant spunea...

Zau, asta-i culmea ! Sa fiu tocmai eu autorul unicului comentariu final despre locatia si intentiile bunului D-zeu ? Nu mai are nimeni nici o opinie ? Am ramas singur in Univers, ca sa ma simt obligat acuma sa am grija eu de El ? Zau, asa patesc uneori si la serviciu, raman singur chiar ca in Odiseea Spatiala alaturi de computerul HAL 2 (adica "hal de hal"), in timp ce toti au plecat de mult in weekend ! (Dar nu e pt ca as fi deosebit de harnic sau de constiincios, e din cauza mai mult ca pierd timpul toata ziua, si pe urma dau rasol in ultima jumatate de ora de vineri dupa amiaza sa fac ce nu am facut toata saptamana...ca eu ptecis nu as reusi sa imi impart timpul asa ordonat ca D-zeu cand a creat toate cele lucrand si luni, si marti, etc, 6 zile, astfel inca sa se odihneasca frumos in a 7a zi, eu o lalai 6 zile, uneori chiar si 6 1/2, si pe urma dau rasol mereu in ultima clipa ! Dar asta in legatura cu orice proiect, fie de serviciu, fie de timp liber, si nu neaparat vreunul original creativ !)

Trimiteți un comentariu