Cum m-am drogat eu la 14 ani si aflu abia azi

marți, 22 martie 2011

Saptamana asta am deschis o Agenda Medicala care, pentru stiinta persoanelor cu raceli speriate de o aspirina, e un index al medicamentelor existente pe piata.

Am eu problemele mele cu tusea inca din timpuri stravechi, iar relatia asta e atat de puternica incat ma suspectez ca sufar de episoade frecvente de somnambulism in care fumez in draci.

Si cum cautam eu azi in Agenda medicamente contra tusei, mi-am amintit de adolescenta.
Pe la 14 ani am avut un episod din asta de tuse, intins pe vreo luna de zile, de aveam impresia ca fie imi scuip plamanii, fie ajung cantareata de Opera. Asta in conditiile in care nu eram racita deloc atunci.
Maica-mea, om cu prea multa bagare de seama la boli, m-a trecut imediat pe medicamente. Stia ea ca se da Codeina contra tusei. Si-asa se facu de am luat eu, pe la 14 ani, Codeina timp de o luna de zile.

Acum, rasfoind din nou Agenda Medicala pentru leacuri contra tusei, am dat de informatia urmatoare :
Codeina, numită și metilmorfină, este un alcaloid natural din opiu.

De-abia acum imi dau seama si eu ce fraiera : in loc sa las Codeina sa-si faca efectele, eram iritata ca nu-mi trecea tusea ! Daca as fi stiut eu ...

p.s. pentru oricine are de gand sa incerce un set de senzatii tari cu Codeina ma simt nevoita sa adaug : un pahar de Murfatlar da oricand mai multa veselie decat o chimicala buna doar la neoprit tusea.

7 comentarii:

Lillee spunea...

Nu se intampla nimic, iti spun eu. Am baut un pahar de vin in timp ce luam codeina. Am uitat...nah. Nu s-a intamplat nimic :)) Doar ca sunt un pic dusa...dar cred ca sindromul asta este de cand m-am nascut.
Ce caut aici? Tu cine esti? Sunt ok, vezi?

Mihaeladm spunea...

Lillee, eu cred ca special ai facut-o, doar ca sa testezi corectitudinea prospectului. :))

aditza spunea...

Si pana la urma ti-a mai trecut tusea? Ti-a revenit vocea? Te mai duci la munca?

Mihaeladm spunea...

Citeste blogul in continuare si ai sa afli si tu!

Lillee spunea...

Nu, nu...nu a fost cu intentie, pe cuvant de pionier :))

Mihaeladm spunea...

Lillee, ca o alta cuvantatoare pioniera ce mi-s ... te cred ! ;)

eduard spunea...

Codeină...îmi sună cunoscut, eram mititel când o foloseam...oare rămân efecte pentru toată viața? Așa s-ar explica...zic eu...

Trimiteți un comentariu