Oare Romania e defazata fata de restul lumii sau asta e nivelul oriunde?

marți, 6 decembrie 2011

Mă uit şi eu la cele 2 mari show-uri actuale, formate preluate de televiziunile noastre din străinătate - X factor şi Vocea României.

Şi rămân uimită de replicile majorităţii concurenţilor : 'ce-am câştigat de pe urma show-ului ăsta? Păi am fost în culmea fericirii când după emisiune am primit 1.000 de cereri de prietenie pe Facebook.'

Hm?? Eu aştept deja de un an să tot decadă mania cu fb, da' văz că e din ce în ce mai pe val.

Iar acum să aud de la mai mulţi concurenţi că se bucură pentru 'câştigul' în prietenii pe facebook ...
apăi dacă dintr-un concurs întreg de talente în care ai depăşit mai multe etape singurul lucru ce te încântă e măsura faimei efemere în necunoscuţi care ţi-au consacrat un minut pe internet , viitorul sună prost.

Mi-aş face o insignă 'Fb-ul prosteşte! Direct proporţional cu numărul prietenilor'.

Oare aşa o fi şi în alte ţări? N-o mai fi scăzut deloc nivelul fascinaţiei paralizante pentru fb?

6 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Nu a scazut.

Fetita Junglei13 spunea...

nici n-o sa scada

Anonim spunea...

Ba cam da. A ramas viu printre pustime, aia care l-au descoperit de prin (sa zicem) 2007 il folosesc deja strict functional. De exemplu pentru stabilit intalniri sau petreceri pe pagina clubului de handbal, anunturi, postari noi pe bloguri sau pur si simplu de vazut ce reduceri sau alte noutati au aparut la firmele puse pe feed. Eu vorbesc din perspectiva Elvetiei (mai cu seama)/Norvegiei/Germaniei (nu Rusiei de data asta, am plecat de mult prea mult timp) in grupul de varsta 25-35, studii post-universitare, mediu academic/nigineresc tip companie IT. Imi inchipui ca daca schimbi segmentul de varsta/tara/intervalul de instructie, treburile variaza. Aia de care spui tu sunt pustime, au alta dinamica. Dar e inerent sa te plictisesti de FB si sa ajungi sa-l folosesti strict functional. Firmele insa nu se vor plictisi, FB e o invetie grozava pentru marketingul lor, motiv pentru care si eu imi citesc feed-ul sa aflu de unele noutati :)). Bine ca ai spus ca tocmai ce ma pregateam sa-ti trimit un friend request :))). Mama ce pateam! :P
Vladimir

Nice spunea...

Din cate vad eu facebookul continua sa exercite o fascinatie tot mai puternica printre persoanele de toate varstele. Uneori ma intreb daca nu cumva sunt singura care nu a fost cuprinsa de febra asta.

Anonim spunea...

Pai, stau eu si cuget ca probabil pentru unii care nu au mers tot anul la restaurant o fi ceva deosebit. Eu nu pot intelege, dar imi inchipui ca are valoare de pozitie sociala. Unii sunt dispusi sa sufere ca sa epateze.
Vladimir

Anonim spunea...

scuze, am raspuns la postul gresit :))

Trimiteți un comentariu