Genul meu de vacanta

duminică, 22 iulie 2012

Am avut vacanţa pe care eu o consider ideală : cea în care te întorci frânt de oboseală, simţi nevoia de o baie caldă de-o oră şi de un somn profund de vreo 24 de ore.
Să te ardă tălpile de la atâta mers pe jos dar să nu-ţi poţi şterge zâmbetul de motan mulţumit şi sătul.

Eu una nu pricep ce-i aia vacanţă în care să leneveşti, stând lungit la soare.

Nu îmi doresc decât vacanţe în care să te oboseşti mergând pe jos şi căutând să vezi cât mai multe locuri noi.

O fi dorul de taberele din timpul liceului ... cred că da.

Vă doresc să aveţi şi voi exact vacanţa pe care o tot visaţi!

14 comentarii:

Yamasha spunea...

Exact, sambata am fost intr-o drumetie de vreo 6 ore, nu-mi mai simteam nici talpi, nici genunchi, nimic. Dar a fost superb!

Nice spunea...

Multumim, Mihaela, tocmai am vazut niste plaje si o mare de vis in Lefkada, nu neg ca mi-ar placea sa inot intreaga zi in apa aia albastra, perfecta...
Acum, depinde si fiecare cata energie are...

raul rual spunea...

cat a durat vacanta ta? nu accept raspunsuri sub o saptamana!

aditza spunea...

Si totusi e aiurea cand te intorci obosit din concediu/ vacanta. Eu personal ma intorc obosit si daca stau degeaba si daca merg mult pe jos sau cu masina. Psihic insa, sunt mult mai relaxat si odihnit si gasesc din nou un sens frumos al vietii

Anonim spunea...

Ba eu concep. Sunt ca lenesul ala din Ice Age si-mi place sa stau lungita la soare si sa nu fac nimic. De obicei vacantele au minim o saptamana - am avut si de 3 saptamani. La 2-3zile vizez ceva, etc
Dar sa ma plimbi 6 ore, no way1!!!!!
Merg 3 ore in Louvre, 2 in Egyptean Museum dar nu mai mult. Soare si plaja si leneveala

Mihaeladm spunea...

Yamasha, frumoasa sambata ai avut! Eu zic ca genul asta de drumetii sunt bune chiar si pentru organism, ca prea amortim in general intre patru pereti, pe un scaun in fata monitoarelor !

Mihaeladm spunea...

Nice, am vazut si eu la teve apele alea ireal de albastre, cred ca prin Croatia. Ma intrebam daca au folosit vreun filtru de culoare cand au filmat sau chiar atat de limpede e marea aia. :)

Mihaeladm spunea...

Raul, daca tu spui ca nu accepti raspuns sub o saptamana de vacanta atunci sa stii ca imi aman raspunsul pana cand mai adaug 2 zile. ;)
Sa vedem, mai e pana la toamna! :)

Mihaeladm spunea...

Aditza, diferenta intre oboseala fizica si energia psihica o resimt si eu dupa vacante, dar mi se pare una din bucuriile vietii, fara sa exagerez.

Mihaeladm spunea...

Hapi :))) mie imi place mult lenesul din Ice Age. Dar in vacanta imi place sa fiu ca titirezul, nu precum lenesul : sa merg cat mai mult, e un confort mental teribil pentru mine, nu-l pot explica prea bine. Poate doar prin contrast cu cat de statici suntem oricum in mod normal, la birou. Macar in vacanta sa te simti viu pana te ustura talpile! :)
La Louvre inca nu am intrat, stiu ca ma fac de ras spunand asta : am preferat sa bat Paris-ul la pas si mi-am pastrat muzeele pentru o alta vizita. Sunt mai ciudata cu optiunile mele, stiu.

Rudolph Aspirant spunea...

Da sa stii, mihaeladm, ca eu admir in mod sincer oamenii care depun efort activ in vacanta, eu nici macar pana la vreo plaja nu ma chinui sa ma deplasez, nu imi place nici efortul de a trebui sa imi pun crema anti-UVB pe mine, de obicei in vacante zac asa total apatic in vreun hotel pe undeva, (sau uneori chiar acasa), fara sa fac nici macar ceva util pt mine, de gen mers la sauna, sau de privit o emisiune educativa la TV, pur si simplu nu fac NIMIC, si ff rar, cand ma simt prea vinovat, mai dau o tura total la intamplare prin vreun cartier necunoscut mie in prealabil, dar pana la urma trag din nou concluzia ca maj cartierelor chiar seamana destul de mult intre ele, asa ca ma asez pe vreo banca intr-un parc, sau daca am bani ma asez si la o cafenea cu terasa, asa total la intamplare, si ma uit si sa-i admir pe altii care depun efort si participa diverse activitati in jur care mi se par ff simpatici si real merituosi de admirat, si cel mult mai iau cate o brosura care descrie cu text plus poze ce o mai fi prezentat in vreun muzeu apropiat, admir pozele, textul reclamei, si calitatea hartiei brosurii, (asta cu brosurile de hartie fiind un fetish de-al meu), si dupa aia ma duc inapoi la hotel sa nu fac nimic in continuare !

Rudolph Aspirant spunea...

P.S. Daca ma aflu in vreo zona recunoscuta prin frumuseti naturale, de obicei le admir cu incantare in timpul drumului de la aeroport catre hotel si invers, si din diversele brosuri prezente in holul hotelului.

Rudolph Aspirant spunea...

Nu ma feresc de interactiuni umane cu localnici sau chiar alti turisti, dar nici nu le caut cu tot dinadinsul, adica de obicei eu sunt obisnuit ca oriunde ma duc lumea sa tinda sa ma intrebe pe unde sa o ia ca sa ajunga la vreun muzeu sau magazin, zau nu stiu de ce or crede efectiv mai toti ca ma pricep mai bine decat ei la asta, poate ca am asa un aer de om care e in general abordabil si nu are nimic deosebit de facut in clipa aia, deci e OK sa il pui la treaba, sau, mai realist, probabil chiar am o mutra de functionar posibil angajat chiar de primaria locala ca sa indrume turistii rataciti...alteori mai intra in vorba cu mine cate un carator de bagaje, sofer, valet, etc, sperand poate un bacsis mai mare, (pe care efectiv il va primi si daca nu ma baga in seama in mod special, in functie de cum arata si de toanele mele de moment, pt ca pe mine in general nu ma impresioneaza cuvintele, desi apreciez diverse servicii si dau bacsis la oamenii care ma servesc oricum, cantitatea lui nefiind legata mai niciodata de ceva anume spus de ei, si nici macare de calitatea serviciului, doar cum am zis mai sus, de cum arata si de toane de moment plus, desigur, daca am maruntis, dar de obicei ma pregatesc sa am in vacanta, pt ca nu doresc sa fiu chiar nesimtit fata de oamenii muncii care chiar se chinuie sa ma serveasca pe mine pt salarii de obicei mici, in afara de cateva tari unde nu se obisnuieste sa se dea bacsis si stiu ca acesti oameni chiar au salarii egale cu al meu, de ex Norvegia, unde de fapt nici nu prea exista acest fel de oameni de serviciu, ca daca toti primesc cam acelasi salariu, cine naiba s-ar indrepta catre o cariera de servitor sau carator de bagaje, doar poate la hotelurile ff mari de lux sa mai gasesti cate un student ratacit interesat de un job din asta part-time pt un venit in plus de bursa de student primita de la stat, care aia intr-adevar e o idee mai mica decat un salariu obisnuit, dar chiria la camin sau apartament pt studenti e platita tot de stat, asa ca bursa de obicei ajunge ff bine pt mancare, alcool, tigari si alte chestii esentiale pt un student, poate doar unii chiar ff ambitiosi care studiaza sa devina ulterior directori de hoteluri sa faca vreo practica din asta la vreun hotel)

Aleena spunea...

Sa inteleg ca nu iti place la mare?
Iti place sa admiri natura insa nu oameni, esti o fire mai inchisa?

Trimiteți un comentariu