Oi fi eu..., or fi ceilalti ... ?

luni, 10 iunie 2013

Haioasă foc ziua de azi, cu 3 femei care m-au făcut să mă mir, să mă enervez şi să mă hlizesc ca proasta.

Prima, vânzătoarea de la un stand care m-a luat cu replica 'Vrei ceva, copilă? Zi!'.
Da, vroiam o pereche de cercei de 5 roni, dar m-a confuzat aşa de tare cu apelativul ăsta de copil că i-am arătat cu degetul cu vroiam. 
Cu alte cuvinte ai grijă cum mă numeşti, s-ar putea să mă comport în consecinţă.

A doua a fost una bucată cerşetoare pe care o puteţi contacta zilnic la ieşirea dinspre Omnia a Galeriilor Comerciale. Azi am fost îmbracată ceva mai elegant (deduc deci că pentru vânzătoarea de mai sus etalonul eleganţei e Sandy Belle). Lucru speculat de către cerşetoarea de vocaţie - după obişnuitul 'Dă-mi maică să-mi iau o pâine', lamentat tărăgănat (îi admir mereu modulaţiile vocii, eu n-am talentul ăsta), cum eu am trecut impasibilă la 3 metri de ea, bătrânica plângăcioasă a marşat schimbînd tonul pe unul de profesoară moralizatoare 'De ce eşti rea?'.
Pfff, şi-au îmbogăţit cerşetorii repertoriul! 
Dacă cerşetorii o să înceapă să meargă şi la sală, nu doar prin restaurante, o să fie nevoie să avem grijă când nu le dăm 'bănuţii de pâinică'.
De ce sunt rea cu ei merită povestit separat, e chiar educativă povestea : pe mine tot un cerşetor m-a lecuit definitiv să mai plec urechea la specia lor!

Şi faza cea mai haioasă a zilei. Azi, prin părculeţul de lângă biserica Eroilor. 
Trec liniştită pe lângă o băbuţă ce stătea pe una din bănci când o aud că mă întreabă 'cât aveţi ...
Eu, cu conştientul încărcat că am fost rea cu baba-cerşetoare, dau să-i răspund prompt şi mă uit la ceas.
Băbuţa râde şi îmi spune 'Nu ceasul. Talia. Cât aveţi talia?'.
Hait! Cred că am făcut ochii mari la ea.
Râde în continuare şi îmi spune 'Aveţi 60 în talie? Nu cred. Aveţi o talie de viespe.'
Asta aşa e, o am.
Cum rămăsesem locului fără reacţie (a doua oară pe ziua de azi), băbuţa tace serioasă vreo 10 secunde, după care adaugă, fără să mai râdă :
'Dar aveţi şolduri late!'.
Şi-asta tot aşa e, le am.

Dar cum oare dau eu peste astfel de oameni vorbăreţi?
Şi ce evaluări diferite am generat azi în rândul femeilor!
Baremi ultima, oare era pictoriţă şi căuta modelul ideal pentru vreun tablou?
Sau mama vitregă a Albei-ca-Zăpada care rămăsese cu o curea în plus şi nu mai avea talia cui să o încingă?
Nah, am dezamăgit-o şi pe ea!

2 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Pai talie subtire si solduri late e tocmai bine pt a atrage un barbat, ratia ideala pt asa ceva intre cele 2 fiind 0,7. Cred ca ultima batranica era oarecum asa mai mult nostalgic-invidioasa, de aia ti s-a parut ca te-a criticat, pt ca probabil pierduta in amintiri a devenit usor iritata, asa ca si cum s-arfi vaitata ei insisi, dar nu era iritata sau critica fata de tine, ci mai mukt fata de propriile ei amintiri probabil. Tu, fiind mai tanara, oi fi asociat-o asa automat cu o cotoroanat gen din Alab ca Zapada, si si asta ar fi fost normal, si te-ai si speriat, pe de alat parte in Romania, exista totusi un respect traditional pt ce ne spun persoanelel mai in varsta si tindem sa le credem, (chiar daca sunt posibil usor senile, dar noi nu avem de unde sa stim exact cat de senile sunt, plus zvonul despre senilitate a ajuns relativ tarziu in cultura romana, unde si asa speranta de viat aera destul de redusa si maj lumii deceda inainte de a ajunge la senilitate, nu asa ca in ultimii 6 ani, de cand lume atarieste ceva mai mult, de cand e dl Basescu presedinte mai ales....cred ca e o coincidenta, dar am verificat statisticile si asa s-a nimerit, speranta de viata in Ro care ascazut dupa Revolutie, a inceput sa redevina cum era pe vremea RSR dupa ce a devenit dl Basescu presedinte, desigur fara legatura cu activitatile lui directe, doar o coincidenta).

Fetita Junglei13 spunea...

Aha,deci Sandy Belle, zici. Ma bucur.

Trimiteți un comentariu