Tehnica amenintarilor deghizate

marți, 14 decembrie 2010

Episodul de azi: Doctorul Fuentes.

Amenintarile voalate sunt usor de depistat de catre o ureche fina si o minte dezghetata. 

Eu am facut cunostinta cu strategia asta ascultind politicienii romani. 

Oricum, povestea e mereu aceeasi: o persoana care face magarele in ziua de azi le face fie cu complicitatea fie tocmai pentru beneficiul direct al altor indivizi influenti. La un moment latul se mai ingusteaza in jurul infractorului, fiindca trebuie intretinuta o aparenta de legalitate si de incoruptibilitate a societatii contemporane. Iar cand respectivul se simte incoltit foloseste o tehnica interesanta de autoaparare : atacul. 

Doar ca si atacul asta trebuie dozat, nu e ca pumnul de ko in box. Initial nu vrei decat sa atingi usor, marea lovitura o pastrezi in expectativa. Daca irosesti tot pumnul de la inceput ti-ai irosit deja tot potentialul amenintator. Tre' sa pastrezi potcoava in desaga.

Si atunci nu lansezi o acuzatie, ci doar o aluzie. O aluzie ca poti lansa si acuzatia daca e cazul, daca nu esti lasat in pace.

La fel si cu bunul doctor Fuentes. Omul a fost acuzat ca fiind sursa de dopaj pentru ciclism si atletism. Cenusarese intre sporturi.

Investigatia asupra implicarii in fotbal, tenis si baschet s-a domolit destul de usor. Gurile rele desigur pretind ca nu exista vointa de a se deranja aceste sporturi-industrii de bani. 

Joia trecuta insa bunul doctor a fost arestat. Si-uite asa a aparut duios, purtat de vant, un zvon cum ca in celula Fuentes a chatuit amical cu mai tanarul sau coleg de zabrele. Atat de amical incat i-ar fi "destainuit" o aluzie  : "Daca as spune ceea ce stiu, ar fi zis fara modestie Doctorul Fuentes, adio Cupa Mondiala si titlul de campioni europeni ale Spaniei!".

Pai noi ne putem face un pic de timp sa ascultam. O fi ragusit intre timp? 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu