Devin fata rea! Invat sa spun ceea ce gandesc.

duminică, 2 decembrie 2012

Asta e : mă enervează la culme luna decembrie. Nu vacanţa, asta-mi place, ci mimarea lui 'ce veselie e în aer!', 'ce bunătate e în suflet!'.

Da, sunt anti-sărbători. Îmi dau seama că risc să mă catalogaţi hater-iţa blogosferei iar google să-mi închidă blogul pe motiv de nerespectare a corectitudinii politice faţă de Moş Crăciun.

Dar dacă am fi toţi sinceri am recunoaşte că de mulţi ani Crăciunul nu mai are nici o legătură cu ieslea şi cu Nativitatea.
Pruncul cela e doar folosit ca pretext. Iar decembrie nu e cu nimic mai bun decât alte luni, e doar cu mult mai fals. Şi cu muuuult mai agitat.
E doar o goană bezmetică : goana după cadouri, goana după sms-uri, goana după 10% reducere pentru 3 nopţi la hotel. Parc-am fi la 100 de metri obstacole în calea cumpărăturilor.

Şi în contextul ăsta în care vă e clar deja ce stare de spirit am, pe 30 noiembrie la noi pe scară au sosit primii colindători.
Când i-am auzit ... norocul lor că nu le-am deschis, că trecuse Halloween-ul şi nu se aşteptau la nici o Baba-Cloanţa.
Dar au insistat copilaşii cu o falisitate de colind. De 3 ori l-au zbierat, din ce în ce mai tare, or fi zis că au nimerit la o scară de ploieşteni cu ceară multă în urechi.
În cele din urmă au renunţat şi ne-au lăsat în ceara noastră. Nu cred că le-a deschis careva.

Ştiu că superstiţia dictează să dai ceva în special primilor colindători din an.
Dar asta nu înseamnă că-i aştept de la căderea primei frunze.
Sărbătorile practic încep de pe 6 Decembrie. Moşul e o invenţie comercială a Coca-Cola. Pruncul ... hihhihi el nu e atât de comercial, de aceea a devenit figurant în piesa 'decembrie cel frumos'.

13 comentarii:

Mihaela Pojogu spunea...

eu aleg sa fac tot ce imi aduce satisfactie si sa gasesc partea frumoasa a fiecarui lucru: mi-am impodobit bradul, vreau sa fac iar casuta din turta dulce si sa cant colinde.

si cu toate astea nu fug dupa cadouri, nu-mi place sa ma faca careva iresponsabila pentru ca nu sun pe toti din lista sa ne uram frumos, prefer sa petrec frumos cum vreau, cu cine vreau si asa mai departe.

ideea e ca fiecare sa respecte decizia celuilalt si daca asta inseamna sa stam separati e mai bine decat sa fiu falsa, oricum anti-sociala mi s-a spus ca sunt.. insa eu am o alta descriere in ceea ce ma priveste :)

raul rual spunea...

iata de ce Solomon spunea ca intelepciunea e cea mai mare avere posibila...

shop spunea...

The romanian Grinch :)

Anonim spunea...

Ador Craciunul cu toate traditiile lui!
Si chiar nu-mi pasa daca pruncul Iisus nu s-a nascut chiar in acea seara in care eu ma gandesc la El mai mult decat de obicei
Colinzile, cumparaturile, cadourile,serile in familie ma fac fericita!

jucarii Noriel spunea...

Mie cel mai enervant lucru mi se pare prezenta decoratiunilor in magazine sau pe strazi inca de la sfarsitul lui noiembrie. Decorarea casei si impodobirea bradului era ceva special, facut de cele mai multe ori pe 24. Dar acum cand vezi globuri si ghirlande peste tot...

Unknown spunea...

nu-mi place nici mie mos craciun pentru ca e o chestie de marketing inventata de coca cola, atmosfera de relaxare si intalnirea cu familia de craciun, astea imi plac

Nice spunea...

Mihaela, articolul tau e foarte reusit, mi-a placut enorm, m-am amuzat, ce mai, si-a atins scopul!
Problema e ca oamenii pun accentul mai degraba pe verbul a petrece decat pe verbul a simti. Iar Craciunul s-a transformat intr-o sarbatoare pur comerciala in care ne grabim sa petrecem, sa mancam, sa bem, sa deschidem cadouri si mai putin sa simtim, sa reflectam...

reparatii frigidere spunea...

si eu sunt anti sarbatori. nu inteleg de ce trebuie sa ne bucuram toti la comanda. si sa mancam porci :))

Mugur Ionescu spunea...

Eu ador acesata luna a cadourilor! Nu te supara, dar aceasta este parerea mea!

Rudolph Aspirant spunea...

Eu respect ff mult orice ocazie de vacnata si de sarbatorire, si de aia le-am si listat pe toate alea posibile din luna decembrie intr-un articol pe blog, si m-am chinuit sa gasesc si linkuri relativ infornative sau macar amuzante (cel putin pt mine) pt fiecare din ele ! Cat despre sarbatorirea zilei de nastere a lui Iisus Christos, pana si Papa a zis public recent ca nu s-a intamplat chiar pe 25 decembrie si probabil nici macar in luna decembrie si nici macar in anul 0 cf calendarul Gregorian, dar e total OK sa il amintim si pe el, daca dorim, atunci cand ne veselim in decembrie.

Rudolph Aspirant spunea...

Am impresia ca majoritatea (adica in jur de 51 %) istoricilor teologici seriosi sunt de acord ca Iisus Christos s-a nascut de fapt intr-o toamna, (vreo 39 % zicand ca primavara sau vara, si restul in ianuarie), si cu aceasta ocazie democratic-electorala eu propun sa ne gandim la el si cu ocazia cand incepe anul scolar, ca sa avem o atitudine mai sobra adecvata situatiei respective mai solemne.

Florin Morosan spunea...

Mie îmi place iarna, îmi plac sărbătorile de iarnă, îmi plac colindele și îmi place când vin colindătorii. La mine se mai păstrează obiceiurile de sărbători, care sunt foarte frumoase.

Dar pe la voi încep tare de devreme să vină colindătorii. Au de gând să colinde toată țara sau de ce sunt așa grăbiți? :)

Anonim spunea...

@Margaret -- I'd been seeking to give back a message on the other hand can’t realize its with your web site. Can you you should send an email?
My website: People Records

Trimiteți un comentariu