Nemteste,da ? Azi dau interviu pentru medicul de familie.

luni, 28 aprilie 2014

Când eram mică în sala de aşteptare a medicului de familie, numit pe atunci în mod onest pediatru, puteai găsi la orice oră şi în orice zi o scenă undeva între un azil de nebuni şi circul nostru vă prezintă.
De acolo m-am ales eu cu fobia de copii mici, deşi eram şi eu tot copil mic.

Dar în fine, lăsăm diagnosticările mele psihiatrice şi trecem la subiectul ce ne arde. Cam la propriu.
În ultimii ani s-au tot luat măsuri organizatorice, cred că şi legislaţia s-a modificat în sensul ăsta,
aşa încât acum mergi la medicul de familie cam doar pe bază de programare.

Dar tocmai aici apare problema.
Carevasăzică ai răcit şi, ca prostul, nu ai anticipat că o să răceşti.
Aşa că suni pentru programare abia după ce te-ai autotratat cam o săptămână, fără vreun rezultat.

Ei, vă credeţi poate suficient de deştepţi cât să obţineţi o vizită pentru o răceală la medicul de familie ?
Tare-aş vrea să vă văd ! Vă trebuie artă fraţilor !!
Tre' să treceţi de un riguros interviu de selecţie pentru programare, susţinut telefonic cu doamna asistentă.
Iar ca să o convingi pe doamna asistentă că nu mai poţi aştepta încă o săptămână tre' să aduci nişte argumente forte, gen simptome 'mortale'.

Dacă treceţi selecţia pentru programare cu bine, adică dacă obţineţi dreptul de a vă vizita medicul în aceeaşi săptămână, deja succesul obţinut este atât de mare încât parcă s-a dus juma de răceală.

Să nu-mi ziceţi că la voi nu-i aşa ?!



3 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Asa e si in Danemarca. Dar se rezolva cu pile si aicea. Nu spaga, doar pile, efectiv daca a stiut din timp sa iti faci si sa iti intretii cercul de cunostinte pt suport si servicii de care ai nevoie totul merge ff bine, inclusiv sanatatea,plus chiar si contul din banca, nu atat re un castig direct dar re economisirea de bani/timp. Pilele si activitatile de intretinere a unui cerc social optim sunt ff importante in orice sistem din asta mai egalitar socialist, fie ca e in comuna primitiva, fie ca e intr-o tara maicorupta sau mai putin corupta sau mai bogata sau mai putin bogata. Eu nu stiu sa imi fac pile deoarece am fost copil unic privilegiat care am avut asa mereu serviciile aduse la nasulmeu fara sa ma straduiesc sa solicit eu ceva anume, am avut totul asa adus mie pe tava de catre multipli oameni de serviciu, mama, tata, bunicii, etc. Insa tot din acelasi motiv eu habar nu am niciodata daca imi lipseste ceva si daca ar trebui sa solicit ceva anume, pur si simplu stau asa si astept, si daca vine cineva sa/mi ofere ceva eu zic mersi, daca nu vine si nu/mi ofera nimica eu nu zic nimica si nici nu/mi da prin cap sa cer ceva. Desigur, Doamne fereste, daca as fi acut grav bolnav asa de nivel ca as lesina pe strada, sper ca se va sesiza cineva cu simt civic sa cheme Salvarea, insa altfel daca eu sunt racit sau ma doar burta sau capul (asa vag, desigur nu de nivel sa ma zvarcolesc pe jos), sau sunt obosit sau am ameteala, pur si simplu astept sa-mi treaca. Sunt deosebit de pasiv in ceea ce priveste diverse neplaceri, dar asta este si pt ca nu am avut mari neplaceriplus evit riscurile de a pati neplaceri mai mari. Dar de ex daca am nevoie de ceva practic, niciodata nu stiu cui as putea sa ii cer sa ma ajute, adica in primul rand nu as cere unor prieteni sa ma ajute deoarece nu doresc sa ii pun lamunca tocmai pe prietenii mei, mai degraba cred ca as fi in stare sa cer ajutor sefului meu sa ma ajute sa car o mobila de ex, pt ca de el nu-mi pasa asa de mult. Numai ca el isi ia vacanta ff des, si nu e acolo daca as avea nevoie de el sa imi ofere vreun serviciu din asta de asitenta logistica. Dar mie mi s-ar parea total normal ca seful meu sa imi fie servitor, la fel cum si mama si tata imi stateau la dispozitie cand erammic, ca si ei erau asa superiorii mei ierarhici intr/un fel, asa ca daca si corporatia mea e ca o familie, atunci trebuie ca si seful meu sa imi stea la dispozitie tot asa cum imi stateau mama si tata. De unde se vede cat sunt pe dinafara referitor la relatiile sociale pt oameni seriosi.

Rudolph Aspirant spunea...

P.S. Am impresia ca seful meu are impresia ca noua, inferiorilor lui, ne lipseste cel mai mult alcoolul, pt ca de fiecare sarbatoare ne face cadou la fiecare o sticla de alcool, de ex de Craciun am primit o bere cu continut alcoolic ff inalt, de Paste am primit cate o sticla de vin italian nu chiar din cel mai ieftin...eu habar nu aveam ca imi lipseste alcoolul, dar daca tot l-am primit am zis Mersi si l-am si consumat. (Daca era un sef de care nu-mi placea nu consumam nici alcoolul,dar el imi place mai ales ca e ff des plecat in vacanta.)

Gabriela Cimpoca spunea...

Nici Irlanda nu face exceptie, sa stii. In urma cu vreo doua luni, imi aparuse nu-sh ce pe o mana, o reactie alergica urata la un detergent, ceva. Am sunat si am fost programata peste vreo trei zile, n-am reusit sa ''intru in fata''. Intre timp, mi-a trecut, si am anulat programarea, nu mai aveam ce sa-i arat doctorului. Sunt boli ale caror simptome se manifesta doar din cand in cand, si e o mare problema cu ele, daca nu te consulta un medic la timpul potrivit. Problema e ca, de multe ori, nici la privat nu poti obtine o programare atunci cand ''arde''. Asta e, suntem prea mici ca sa schimbam sisteme! :)

Trimiteți un comentariu