Dilema mea lingvistica generata de un Profesionist

sâmbătă, 12 martie 2011

Daca voi stiti, lamuriti-ma si pe mine! Locuitorii din Nigeria se numesc nigerieni?
Cum se numesc insa locuitorii din Niger?

Iar daca pana acum nu l-ati ascultat pe Neagu Djuvara, acordati-va timpul asta ! Nici eu nu-l ascultam povestind pana acum, aveam o impresie preconceputa (si stupida, ca orice idee nefondata pe nimic) ca e un plictisitor.
Ma fascina numai varsta lui, omul are 94 de ani, sa-l tina Dumnezeu inca, fiindca e unul din tot mai putinii oameni care iti inspira optimism fata de destinul speciei umane !
Ca la 94 de ani sa ai memoria, luciditatea si coerenta lui ideatica ... impresionant!
Bine, spirit viu la varste inainte am mai vazut si la altii, de pilda la draga mea Kate, Katherine Hepburn. Insa pe altii nu ii mai ajuta organismul, vorbeau cu dificultate, miscarile le erau lente sau tremurate.
Neagu Djuvara insa e fenomenal. Ma gandesc ca din pricina lui riscam sa ne mareasca guvernatii vartsa de pensionare la 80 de ani !

Eu l-am ascultat asta-seara la Profesionistii Eugeniei Voda. Impresionant, captivant, seducator !

2 comentarii:

waven spunea...

Profesioniștii Eugeniei Vodă este, poate, cea mai constant bună emisiune din TV-ul românesc din ultimii 20 de ani. Din păcate, sau din fericire, este la TVR și este prea puțin accesibilă.

Mihaeladm spunea...

Mie mi-au trebuit multe editii pana cand m-am obisnuit cu stilul Eugeniei Voda, initial ma calca pe nervi. Abia in ultima vreme mi-am dat seama ca scoate tot ce e mai bun din invitati.

Trimiteți un comentariu