Dispreţuiesc oamenii care lăcrimează la ideea de ţară, la auzul imnului, la fluturatul steagului,
dar tratează cu dispreţ oamenii ţării respective.
Nu ştiu voi, dar eu îi numesc ipocriţi pe cei ce ţin la abstracţiunea numită ţară şi rămân indiferenţi şi cinici la ceea ce formează, la urma urmelor, ţara aceea.
Din păcate, avem un astfel de preşedinte.
Fie asta, fie ieri a fost ger rău afară, că omul ăsta iar a lăcrimat la imn.
Constatare scurta despre ceva ce ma scarbeste
vineri, 2 decembrie 2011
Publicat de
Mihaeladm
la
13:58
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Distribuiți pe TwitterDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
ipocrizie,
lumea in care traim,
patriotism,
presedintele tarii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
14 comentarii:
Omul asta nu mai prezinta nici o importanta pentru mine. Poate ca ar fi timpul sa-l tratam la timpul trecut.
As spune, insa, despre ipocrizie ceva mai adanc, citit din interviurile Regelui Mihai, luate de Vartan Arachelian. Spunea regele ca e mai usor sa iubesti lumea intreaga, in general, decat sa iubesti o singura persoana, in particular.
Eu cred ca "a iubi lumea, in general" e doar o utopie, un concept, un ideal si nimic concret. Insa a iubi o singura persoana - e ceva real, adevarat. Asta e iubire adevarata, nu idealul de iubire a lumii intregi, care nu e decat o suma de cuvinte ce suna frumos. E usor sa iubesti in cuvinte.
Asa-i Mihaela, nu prea putem delimita Romania de romani, daca iubesti tara,ii iubesti automat si romanii. Sau cel putin le doresti binele.
*si pe romani
Parerea mea sincera e ca nu poti sa faultezi un politician profesionist pt. lipsa de talent actoricesc.
Re. patriotism, parerea mea la fel de sincera este ca el nu a fost si nu este predat la un nivel competent in scolile din Romania niciodata, de aia poate nici parintii sau prietenii/cunoscutii nostri nu au stiut sa ni-l insufle, si a cam trebuit, daca eram interesati de aceasta materie, sa cam orbecaim in mod autodidact, evident cu rezultate mai putin bune la nivel general.
Acelasi nivel de incompetenta la predatul in scoli se regaseste, dupa parerea mea, si in ceea ce priveste educatia sexuala, si probabil, mai mult ca sigur, si cea religioasa, (desi la asta din urma nu am prea stat sa ma uit prea indeaproape).
Nu mai vorbesc dupa incheierea scolarizarii obligatorii la ce nivel de competenta e mass-media in lb. romana...mi-am facut destui nervi recent si de cate ori imi amintesc in legatura cu asta, si efectiv NU mai vreau sa ma gandesc...o las in plata domnului sa faca ce-o sti pe viitoarele 2 generatii, (60 de ani), ca sa prinda si ea din urma un pic secolul XXI, ca efectiv pe mine chiar ca nu mai are de ce sa ma intereseze mass-media in lb. romana.
@ Mircea Vladut -> nu cred ca asta era ideea ce voia sa o transmita regele Mihai. Era o metafora. Eu cred ca el se referea la disponibilitea/facilitatea de a-ti arata iubirea, la investitia de timp, putere si resurse pe care fiecare dintre noi o depune intr-o relatie. Este incomensurabil mai simplu, mai usor si cu o inevestitie mai mica sa iubesti "o lume intreaga", un concept sau o idee. Cere o investitie mult mai mare, mai profunda si mai sustinuta sa iubesti o persoana. E mai "comod" sa iubesti o lume decat o persoana, daca doriti. Eu asta cred ca e mesajul si ii dau mare dreptate. Dar, in final, toata educatia dansului a fost (sau macar ar fi de dorit sa fie) indreptata inspre a iubi o natiune, o ideologie si niste concepte. Nu o persoana. De asta dansul e lider. Chiar daca n-a prea fost unul de succes, macar a fost educat ca atare. Iubirea pentru o persoana e ceva mult mai personal si deloc interesanta pentru un discurs politic.
@ Mihaela -> Cat despre Basesecu, individul are intelectul si dezvoltarea emotionala ale unui pusti de 13 ani. Sunt convins ca e usor impresionabil fiindca e gascan si prostut. Cred ca lacrimile sunt sincere, similare cu alea ale bunicutelor care plang la inceput de an scolar (sa ma bata dumnezeu daca pricep ce-i de plans). Mai cred ca omul are un dispret pur pentru grosul natiei romane fiindca, ca orice tip cu mintea blocata la pubertate, se simte ce-l mai puternic si mai destept, iar restul nu-i inteleg geniul :)). Pe mine ma umfla rasul si mila cand il vad ca un paun periat. Are saracul nevoie de un pic de educatie. Pe de alta parte cat poti sa-i ceri? Omul nu are educatei de politician, nu s-a nascut intr-o familie care sa-l educe in spiritul asta si face totul dupa ureche. E un amator.
Vladimir
@ Vladimir: dupa parerea mea sincera, desi pres. Basescu poate nu e de nota 10 si la talent si la competenta de politician, este totusi un profesionist caruia eu i-am dat nota 8 (opt), (recunosc, cu ceva indulgenta, dar Nu fata de partidul de care apartine dansul, ci in general fata de Romania, care inca mai era la vremea aia pe lista statelor care au statut de MFN fata de mine). Crec ca dl. Iliescu il depaseste la talent si, desigur, si la experienta practica de politician profesionist, insa a avut cateva probleme inevitabile legate de varsta de a invata dilaect de tip discurs mai nou pertinent Romaniei sec. XXI. Toti ceilalti politicieni din Romania carora le-am acordat macar asa poate total, la fiecare, vreo max. 50 de minute din timpul meu personal de-a lungul timpului, pt. a-i asculta ce au de zis si cum o zic, au luat note mai mici de 8.
P.S. Un tip asa mai imatur adolescentin narcisist cum il descrii tu ar fi MULT mai usor manipulabil decat este in realitate dl. Basescu, care si-a obtinut de-a lungul timpului ce si-a propus cu un nivel de eficienta destul de ridicata.
Un posibil tip narcisist usor manipulabil, (insa si cu elemente de sociopatie, care il fac usor periculos in mod neplacut, desi nu total imprevizibil) ar fi dl. Ponta, de exemplu.
Re. regele Mihai, care nu este politician profesionist, desi a avut ceva formare oficiala timpurie in acest sens, si ulterior a dat dovada de ceva constiinciozitate in a se increde in sfatuitorii lui politici profesionisti, si pe care il aprob ca role model pt. tanara generatie, (desi recomand ca atunci cand apare la TV sa se puna un insert macar intermitent intr-un colt si cu poza de cand era mai tanar, ca totusi era mai sexy la vremea aia decat acum, si cand e vorba de role model pt. tineri, trebuie sa-i atragi cu ceva ca sa nu schimbe canalul), am fost si eu oarecum uimit de chestia aia cu iubitul omenirii, dar pana la urma am pus-o pe seama ca a fost ori o chestie editata sau scoasa din context, si nu clarificata mai adanc in mod posibil util educativ pt. publicul larg, (fie de catre interview-atorul neatent si cam in varsta si el, posibil super emotionat, plus eventual editorul/redactorul emisiunii respective, care cine stie ce avea pe cap in clipa aia, sau ce competente o avea si el), ori o pura scapare de emotionalitate legata de varsta fostului rege, ca de obicei am remarcat ca nu prea spune tampenii, sau chestii posibil controversiale, sau neclare.
P.S. Ce apreciez eu la monarhii contemporani profesionisti educati fie si partial sau prin corespondenta in Marea Britanie pe la inceputul secolului XX, e ca vorbesc in general clar, cu cuvinte larg inteligibile pt. publicul cat mai larg, se straduie chiar in mod destul de constiincios sa isi corecteze si eventualele defecte de vorbire in caz ca le au, (cine stie, o fi vreo gena monarhica, cred germanica la origine, dupa cum m-am uitat asa superficial la cativa copaci genealogici ai catorva dintre cei cu defecte de vorbire mai cunoscuti, care strabate Europa, sau o fi si de la tendinta catre anxietate, care nici aia nu stiu cat e genetica si cat e legata de mediul totusi stressant in care se dezvolta acesti viitori monarhi), reusesc sa transmita emotii cat de cat autentice, adica au talent expresiv-dramatic destul de bun, (cum au in general si majoritatea anxiosilor de tip isteric), deci sunt buni comunicatori.
Disclaimer: eu personal NU folosesc NICIODATA termenul "isteric" in mod peiorativ/derogatoriu.
.... ca tu te si pricepi la politica, de te crezi in stare sa iti dai cu parerea....
Altfel spus: Bine ca esti tu desteapta!
@ aditza: habar nu am daca vorbeai cu mine, cu Vladimir, cu Mircea Vladut, Nice, Vraji, sau cu stapana blogului, dar in ceea ce ma priveste pe mine, eu nu discutam despre politica, ci despre niste indivizi publici cu meserie de poltician profesionist, si imi spuneam si eu parerea mea despre ei, ca am impresia ca este voie in limba romana zilele astea sa te exprimi liber in legatura cu diverse personalitati publice, chiar daca nu ai talent sau competenta formala deosebita literara, pedagogica, propagandistica, sau de alte feluri.
@ Rudolph - comentariul meu era pt stapana blogului. Cu siguranta ea si-a dat seama. Scuze pentru ceilalti, trebuia sa fiu mai explicit :D
@ aditza: din pura curiozitate, (ca acum m-am linistit ca nu era vorba de mine !), pai daca ea e mai putin competenta la politica si tu esti mai competent, nu crezi ca ar fi etic sa ii dai cateva "pointers" posibil utile, (ca doar nu esti in competitie cu ea pe ceva concret important, am impresia).
Daca esti insa in competitie cu stapana acestui blog pe ceva important, atunci da, e total OK cf. "all is fair in love & war", si "a la guerre comme a la guerre".
@Rudolph Ma scuz de intarziere, a fost o perioada mai aglomerata. Mie Basescu mi se pare ca a facut niste gafe politice de neiertat pentru care ar fi fost zburat (fortat sa-si dea demisia) in UK, de exemplu. Sunt absolut de acord ca e carismatic si nu e prost. Asta da. Si intradevar mai putin carismatic si mai putin priceput decat Iliescu.
Domnul Ponta nu stiu cine e. Imi rezoneaza cu un Victor, deci probabil il cheama Victor Ponta, dar asta e cam tot ce stiu (ultimele mele contacte serioase cu Romania se petreceau in 2002). In general nu ma bag in politica, ca n-am caderea (ma si plictiseste teribil). De orientare sunt republican si ma limitez la asta :D. Apreciez rolul istoric al monarhiei, dar ce-i dus e bun dus (ma rog, sunt direct interesat la treaba cu dusul :P). Comentariul meu a fost unul general, legat de amatorism versus profesionism. Basescu e amator, Mihai e profesionist si cu educatia din scutece nu te pui, indiferent de plan. Asa cum copiii de scientisti sunt mai analitici decat media findca sunt invatati de mici sa gandeasca stiintific asa si copiii de nobilasi primesc o educatie timpurie legata de orientarea in societate. Dar bineinteles asta-i opinia mea si e foarte posibil sa ma insel fiindca e bazata pe experienta directa si ceva statistica dubitabila (lotul e cam mic :D). In plus fiind rus, e posibil sa fie si o mica diferenta culturala acolo, in ce priveste interpretarea comportamentelor.
Vladimir.
Trimiteți un comentariu