Cearceafuri, perne, cuverturi....

marți, 20 ianuarie 2015

In vremea cand copilaream pe maidanul din spatele blocului oamenii erau altfel, internetul nu era vedeta, iar comertul cunostea alte forme de reclama.  Au trecut cam doua decenii de atunci si pana acum si ma tot minunez cum de am evoluat atat de mult noi oamenii si tehnologia ce ne inconjoara.  De la barbatii cu mustata si palarie neagra care strigau in gura mare „Cearsafori, perine, coverturi” si pana la reclamele fara numar de la fiecare pas, nu s-a schimbat mare lucru. Tot o tiganeala e, numai ca acum este la tot pasul si nu stiu daca vom scapa de ea in vreun fel.

Nu stiu cum se mai promoveaza nenea cu mustata si palarie in ziua de azi, dar prin spatele blocului meu (care s-a transformat din maidan in parcare) nu l-am mai auzit strigandu-si „coverturile”. Ce stiu este ca azi „coverturile” au evoluat si ele si acum exista pe piata cuverturi de pat 3D, vandute cum se poate mai bine dupa o formula castigatoare, 1+1 gratis.

Daca ne trebuie sau nu ochelari ca sa vedem imprimeul 3D de pe cuverturi sau de pe lenjerii de pat 3D, este inutil sa va spun acum. Eu le astept mai degraba pe cele 6,7,8,...xD cu efecte neasteptate. Eventual sa  ma gadile pe la picioare iarba de pe cearsaful xD, atunci cand bate vantul, sau pisicilor imprimate pe cuvertura sa le sclipeasca ochii pe intuneric.

Toate-s noi si noi experimentam noile schimbari intr-o perioada lunga de tranzitie. Daca vom dormi peste cativa ani in lenjerii de pat cu inzestrate cu multi D, sau daca vom ramane la modelele 3D de acum, ramane de vazut. Timpul le va decide pe toate. Pana atunci sa-mi spuneti va rog ce stie sa faca o lenjerie de pat 3D sau 5D fata de una normala. Sau ce v-ati astepta sa faca o astfel de lenjerie de pat sau o cuvertura de pat 3D.

Stiu ca par nostalgic si tind sa fac paralele intre vechi si nou, dar parca prefer vremurile de acum 20 de ani, cand ieseam din casa si nu ma feream de masini, cumparam o  nuga obosita de la un vanzator ambulant si ma speriam teribil de tare de vanzatorul de „geame” care trecea periodic pe langa blocul meu cu un teanc generos de geamuri in carca. Preferam socializare fata in fata, comunicarea prin biletele si libertatea de care beneficiam atunci. Acum toate astea s-au risipit si probabil ca le mai intalnim doar pe la satele prea departate de vreun oras important.

2 comentarii:

Mihaeladm spunea...

exact asta voiam eu sa intreb, ce face o lenjerie de pat de 3D.
Dar poate iti va raspunde cineva, sunt si eu curioasa.
ps. deci nu sunt singura care se speria de omul ce striga ceva de neinteles si despre care ai mei spuneau ca ar striga 'geamuri' ?!?!? Mi-era rusine sa spun ca mi-era teama cand il auzeam, desi eu eram in casa, dar nu pricepeam niciodata ce striga, mi se parea ca anunta ceva nasol sau vrea sa ne ia ceva ... plus ca avea un glas incredibil de puternic.

aditza spunea...

Pai d-aia cred ca ma speria si pe mine, datorita vocii lui stridente.

Trimiteți un comentariu