Cum sa spui nu fara sa spui nu.

joi, 11 iunie 2015

Astăzi din manualul unor oameni inteligenți, anume vecinii noștri unguri.

În caz că nu sunteți la curent cu cele mai noi motive de apocalipsă socială din Europa : ca urmare a deloooc ciudatelor primăveri democratice de acum câțiva ani de prin Orientul Mijlociu , când chipurile dăduse pofta de democrație peste toate neamurile islamului, azi Egiptul, Siria, Libia colcăie de democrație. Care prin zonă semnifică doar două chestii : anarhie și nesiguranță plus dreptul de a-ți lua bocceaua în spinare.

Prin urmare Europa e invadată mai nou de valuri de imigranți din aceste țări iubitoare de democrație.
Italia și Grecia sunt cele mai afectate momentan, dar probabil asta nu va mai dura mult, fiindcă imigranții vor începe să  mișune spre nordul Europei.

Ungurii, că de-asta îmi plac ei mie, gândesc preventiv.
Și aud la radio că vor să dea următoarea lege :
dacă imigrantul care cere azil în Ungaria a trecut deja printr-o altă țară care e sigură, atunci azilul i se va refuza.

Perverși ungurii ăștia. Că și de-asta îmi plac ei mie.

Cu alte cuvinte ei sunt gata să dea azil oricui va veni în Ungaria ... de pildă prin WizzAir.

Problema sirienilor și libienilor e că ei fug pe calea maritimă, ba chiar de multe ori bâldâbâc e finalul călătoriei lor.

Acum nu-mi dau seama : ungurii sunt super finuți cu modalitatea lor de refuz, sau sunt super aroganți ?

7 comentarii:

coco spunea...

cred ca sunt super clari :))

Rudolph Aspirant spunea...

Pai aceasta regula este valabila in maj tarilor europeene, inclusiv scandinave de zeci de ani, nu e o idee noua sau ungureasca. Ce se intampla este ca tarile puternice din UE au inceput, la apelul Italiei coplesite, plus datorita unor rapoarte repetate de ani de zile in legatura cu atmosfera subcalitativa si conditiile horror din azilurile din Grecia si Italia, sa discute daca este cazul de a renunta la aceasta regula, si fiecare tara si-o fi spus opinia, si Ungaria, alaturi de alte cateva, (nu stiu precis care, pt ca nu am urmarit, insa daca exista interes, am sa ma
interesez), au refuzat sa schimbe aceasta regula (sau conventie internationala) preeexistenta.

Mihaeladm spunea...

Ah, nu stiam asta ! Si e foarte interesant aspectul asta de care imi spui tu, Rudolph, fiindca atunci reactia Europei care a acuzat Ungaria de anti-europenism e doar o ipocrizie.
Bine, ca si regula e stupida, fiindca daca s-ar aplica atunci toti emigrantii ar coplesi numai tarile de la malul Marii Mediteranei, iar restul tarilor ar sta lejer.
Multumesc pentru informatie, chiar pune in alta lumina politica asta a emigratiei.

Rudolph Aspirant spunea...

Stai asa ca m-am documentat mai bine si e vorba despre alt fel de refuz. Regula de care ziceam mai sus asa este, si se numeste "conventia de la Dublin", cum ca solicitarea unei persoane care cere azil trebuie prelucrata/rezolvata in prima tara unde persoana intra intr-o regiune unde se poate cere azil, cu persoana asteptand raspunsul acolo in tara aia chiar daca pana sa faca cererea si sa se inregistreze cererea persoana respectiva a calatorit in alta tara, si chiar daca persoana scrie acea cerere in acea alta a doua tara, acea persoana cu cererea ei cu tot trebuie sa se duca inapoi in prima tara unde a intrat prima oara in acea regiune unde se poate da azil. Ce s-a
intamplat e ca intrau azilantii de ex prima oara in Italia sau Grecia sau prin Ucraina in Ungaria de ex, si dupa aia se duceau in Austria si scriau cerere de azil in Austria, si Austria ii trimitea cu cerere cu tot inapoi in Ungaria sau Italia sau Grecia. Si acum cativa ani deja Grecia incepuse sa anunte ca ei sunt inundati cu solicitari de azil si cu persoanele asociate cu acele cereri pe care trebuiau sa le cazeze si sa le creeze conditii, ceea ce nu reuseau, plus exista rapoarte de ani cum ca conditiile din azilele din Grecia sunt ingrozitoare si nu se respecta drepturile omului. Si deja de cativa ani Finlanda nu mai trimitea persoanele inapoi in Grecia bazat pe aceste chestii. Si recent Ungaria a anuntat ca vor si ei sa renunte o vreme la conventia de la Dublin insa in sensul nu ca Finlanda ci ca sa scape de obligatia fata de azilantii retrimisi pe capul lor din Austria, si Austria a protestat si s-a vaitat ca ungurii nu respecta conventiile UE plus sunt xenofobi si au pus afise care zic ca in Ungaria nu exista joburi pt cei care ar cere azil acolo oricum chiar daca li se aproba azilul, adica trebuie sa plece. Si Ungaria acum a dat inapoi si va respecta totusi conventia de la Dublin. Insa afisele au ramas. Plus in Italia e dezastru, cu azilanti si de la sud plus si retrimisi din Austria pe capul lor. Germania deja facuse ca Finlanda si nu mai trimitea oamenii inapoi in Italia, dar cred ca ii trimitea in Austria sau Ungaria. E o situatie ff de nedescris plus intre timp au inceput sa vina azilanti minori singuri de capul lor si lor chiar ca trebuie sa li se asigure conditii speciale si sa fie fortati sa mearga si la scoala chiar daca nu vor, nici in Ungaria nici in Austria, nici in Italia, ci se pare ca prefera sa intre in campul muncii ca lucratori de strada, cf articole total horror de ultima ora. In Danemarca deja au inceput sa se vaite ca unii minori de fapt nu sunt minori ci doar zic ca sunt minori, si guvernul a trebuit sa intervina sa explice parlamentului ca nu se poate determina asa 100 % cu acuratete cine e minor doar daca li se fac cateva radiografii de dinti si oase de exemplu. E ceva de nedescris plus e totusi vorba de oameni, dar ma rog, sunt multi oameni care trebuie hraniti si cazati si scolarizati plus vaccinati plus educati sa nu intre in ispita de a munci fara aprobare si fara a plati taxe, chiar si ca prostituati sau hoti de strada, plus mai ales sa se spele pe maini si pe dinti cu pasta cu fluor si a lua un mic dejun sanatos cu fructe si cereale inainte de a se apuca sa lucreze ca hot sau prostituat, (ceea ce eu cu ultimul lucru tind sa fiu de acord indiferent de daca e cineva inca minor sau major sau din ce tara vine si in ce tara ii place mai mult sa se duca).

Mihaeladm spunea...

Ha, ce smecheri sunt deci nemtii : nu ii trimit la mai rau, dar ii redistribuie totusi altora cu standarde mai inalte. Buna gaselnita asta, nu pot fi acuzati de nimic. :)
Despre faza cu minorii ... eu acum aflu de la tine, ca nu stiam nimic despre asta. In afara de faptul ca intr-adevar toata Africa e obisnuita cu "incertitudinea" datei de nastere, de asta mai stiam din sporturi. Dar totusi mi se pare barbar sa pui un individ la radiografie ca sa-i demonstrezi varsta, parca intram in paleontologie si "evaluam" oase de dinozaur. Oribila procedura, desi inteleg nevoia care o genereaza.
Dar acum mai am o curiozitate : de ce neaparat pasta de dinti cu fluor ? Intreb serios, nu stiu care sunt beneficiile care o evidentiaza.
Pot doar sa mai spun ca eu nu-s de acord cu micul dejun cu fructe ? :) Merg pe iarturi , lapte si cereale. Fructele nu-s matinale pentru organismul meu. :)

Rudolph Aspirant spunea...

Am impresia ca pasta de dinti cu fluor a fost intens promovata de Suedia la nivel global prin anii 70. Dar in legatura cu asta si micul dejun cu fructe de fapt glumisem pt ca fusesem cam intristat de articolele
pe care tocmai le citisem. Intr-unul era descris cum
un minor din Africa ajunsese in Italia si acolo in loc
sa stea in azil si sa mearga la scoala cum ar fi trebuit de fapt fugise din azil si era lucrator de strada si trimitea banii la familia de dincolo de mare, care aparent contribuise initial cu vreo 4000 de Euro ca sa-l trimita clandestin. Insa si articolul era scris oarecum asa intr-un stil din asta sfasietor-moralizator cum de mult nu se mai prea regaseste in presa UE, cam asa de vreo minim 50 de ani. Nu stiu ce ma deranjase mai mult, povestea in sine sau felul in care era raportata, oarecum asa cu un iz de propaganda din aia mai desueta. Dar desigur ca e o poveste trista. Pt ca si in Danemarca exista oameni (adulti plus minori) care asteapta de zeci de ani raspuns la o cerere de azil si teoretic nu au voie sa lucreze oficial, doar sa stea pe ajutor social plus minorii sa mearga la scoala, insa intregii familii li se cam distruge viata de fapt. Au fost si cazuri in care li s-a respins cererea dupa 15 ani si intre timp copilul era integrat in cultura daneza, mergand la scoala, dar dupa aia trebuia sa plece naiba stie unde, sau la parinti le respinge cererea si la altul ii
aproba, e un sistem birocratic ff greoi daca cineva ajunge sa depinda de stat plus nu are nici cum sa obtina serviciu nici daca vrea. Exista si niste portite prin care unii reusesc sa obtina niste chestii si altii nu, in mod uneori care pare uneori nedrept. Insa conditiile din azil in Scandinavia sunt totusi de lux fata de ce e in Italia sau Grecia, asa dpdv umanitar. Insa pt barbati e mai dificil sa se regaseasca asa total neputinciosi de a-si castiga painea uneori. Si in articolul ala era pus accentul pe ce zicea chiar minorul, cum ca el daca ar sta asa cuminte la azil si la scoala s-ar simti ca nu e "barbat", ca nu isi face datoria fata de familia din Africa sa le trimita bani, (desi imi dau seama ca asta era si oarecum gargara de delincvent), dar oricum e trist. Plus m-am enervatca zicea si ca cere bani mai putini decat cer de obicei in medie lucratorii de strada europeeni, adica intr-un fel asmutea pe unii impotriva altora, "ca vin africanii si le taie piata", (in caz ca ar fi citit vreun "patron" sau "proletar" europeean din bransa
respectiva acel articol). Eram asa per total sub o impresie ff neplacuta a articolelor pe care le citisem. Exista probleme reale, chiar ff grave, insa e si propaganda din aia mai neplacuta.

RUMBURAK spunea...

onest ar fi sa le zica direct negrilor, etc., ca nu au nevoie de imigranti, nu sa #$%# %$^& cu eschive si manevre de astea de doi bani, dar oamenilor le place minciuna. de oricare parte a ei ar fi. in plus, nu mai poti face razboaie pentru democratie asa usor , DACA zici direct ca ii detesti pe negri, albinosi, chinezi, etc. deci, da.

Trimiteți un comentariu