Am pariat mereu pe ele, si-acum uite de cat de sus cad

duminică, 13 februarie 2011

Acum maxim cinci ani de zile nici nu concepeam sa nu stiu tot ce apare nou in muzica, indiferent de gen. Eram la curent cu topurile, noii artisti, versurile, preluarile etc

In ultimii ani n-am mai avut timp pentru asa ceva, presupun ca net-ul isi are mare parte din vina.
Canalele muzicale de la teve nici nu stiu daca mai sunt transmise, UPC-ul ma poate fraieri cat pofteste aici.
Radioul fara de care nu pot, Wyl fm, difuzeaza noutati cu mai mare zgarcenie decat Hagi Tudose cu coada pisicii.
Asa incat pana anul trecut ma refugiasem in premiile Grammy ca sursa exclusiva de a afla noutatile bune ale unui an in muzica.

Grammy, de atatia ani de cati le tot urmaream eu, erau cele mai elitiste premii muzicale, puteai fi sigur ca de acolo afli muzica de calitate. Pot exemplifica, dar nu despre asta e vorba, tre' sa ma credeti pe cuvant ca Grammy-urile au recompensat mereu calitatea in detrimentul vanzarilor, vedetelor, popularitatii si senzationalismelor din muzici.

Anul asta am uitat pana si de Grammy, atat de naspsa m-am schimbat, de nu=mi place nici mie de mine.
Noroc ca asta seara la teve am nimerit stirea despre nominalizari.

Am recurs si eu la net pentru lista asta si m-am ingrozit : nici premiile Grammy nu mai sunt ce-au fost !

Pai nominalizarile sunt intre aberanta Lady Gaga, Cee Lo Green (Nicusor, sper ca esti pe faza!), unu' B. o. B. de care nici n-am auzit (Nicusor, puteai sa imi fi zis si de asta, sa nu ma mai socheze atat numele lui, daca tot ma tii la curent cu noutatile n-o lasa la juma de masura !), duetul lui Eminem cu Rihanna "I love the way you lie" ...
Numai porcarioare subtirele, nimic sa ramana un clasic de-aici!

Totusi, tre' sa recunosc aici ca si Facebook-ul e bun la ceva - anul trecut Stefan imi recomanda noii lui preferati, Arcade Fire. Vad ca intre timp au ajuns nominalizati chiar la albumul anului, ceea ce inseamna ca am prieteni cu urechi chiar mai fine decat rafinatele mele.

Preferatii mei raman in numar de trei din tot ce am citit din lista Grammy-urilor 2011 (intristator, ingrijorator de putin pentru iubitoarea de muzici bune care sunt) :
- Empire State of Mind - Jaz-y and Alicia
- Need you now - Lady Antebellum
- King of Leon in general.

Insa despre "Radioactive" al celor de la Kings of Leon si despre "Need you now" al celor de la Lady Antebellum voi ai scrie eu, fiindca acelasi lucru dubios nu-mi da pace la ambele cantece. Ma intreb daca ghiciti ce anume, in cazul in care stiti cantecele.

6 comentarii:

Lillee spunea...

La capitolul asta stau cam prost. Poate ca nu m-a interesant niciodata...habar nu am :) Am cateva trupe pe care le ascult si un singur stil. Dar si acum am momente cand zic: maama ce-mi place melodia asta, dar daca ma intrebi cine o canta sau cum se numeste piesa...pauza :)

Mihaeladm spunea...

eheee, eu am avut chiar perioade cand scoteam versurile cantecelor cu dictionarul in mana, inainte de aparitia internetului. Era o bajbaiala tare haioasa, cele mai tari ghicitori astea sunt : ghici ce sunet pronunta englezul? :)

Bogdan spunea...

Eu ascult WYL FM de prin 2005, cand inca mai era Arthur Zafiriadis la mai sus-numitul post.

Mihaeladm spunea...

Bogdan, te rog, nu-mi lua calitatea de ascultator principal :))
Da, si eu ii ascult de pe cand era Arthur, insa acum e mult mai pe gustul meu muzica difuzata.

waven spunea...

AZ nu a fost demult, demult la Radio Prahova?

Mihaeladm spunea...

Waven, cred ca toate radiourile locale din Prahova au inceput cu AZ. E si asta o vocatie : sa lansezi ceva si apoi sa abandonezi pentru o alta lansare.

Trimiteți un comentariu