Casniciile azi, o apa de ploaie. Devin din ce in ce mai cinica.

sâmbătă, 5 aprilie 2014

De unde până anul trecut visam să fie posibilă în realitate faza cu 'şi-au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi',
acum văd că uşor-uşor devin un fel de Sfânta Miercuri, o creatură cinică pe care n-o mai 'momeşti' cu basme şi cu vise de dragoste, că nu le mai crede.

Aterizarea mea în realitate de pe ziua de azi are legătură cu acel job de care v-am spus mai ieri.
Dacă accept postul, asta înseamă program de 8 ore de luni până sâmbătă, inclusiv.

Şi mă gândeam la ce înseamnă slujbele astea pentru cei ce au un partener, nu mai spun de cei ce au chiar o familie, adică şi copii.
Nu e cazul meu, dar acum încep să-mi explic.

Practic, dacă ai un astfel de job la care eşti pe drum şi la muncă timp de 11 ore în total zilnic,
înseamnă că îţi vezi colegii de muncă mai mult decât îţi vezi partenerul.

Dacă mai şi munceşti sâmbăta, iar el /ea  e  liber/ă atunci,
asta înseamnă că nici măcar 2 zile nu le ai pentru cuplu, ci doar una într-o săptămână întreagă.

Şi mă mai mir că nu rezistă căsniciile ?
Că nici cuplurile în faza romantică nu pot rezista ?

Try as hard as you can,
I've tried as hard as I could 
To make you see
How important this is for me ...

Depeche, pentru că azi am chef de ei
şi pentru că versurile lor pot atinge esenţa noastră.

E ceva în neregulă cu lumea de azi,
cu ritmul ei,
cu accentul pus pe alte lucruri şi nu pe esenţial.
În măsura în care mai consideră cineva familia drept esenţială pentru sănătatea personală şi pentru sănătatea societăţii.




12 comentarii:

waven spunea...

M. chiar atât de naivă nu te credeam ...

Mihaeladm spunea...

Waven, nu e naivitate : de la inceputul anului (numara tu lunile trecute), la discutiile cu prietenele am aflat de 4 casnicii care se desfac.
Cum nu cred in miscarile astrele, in Mercur retrograd etc, cred ca partea nasoala deriva din timpul petrecut impreuna : cam toata astea 4 cupluri petreceau impreuna doar orele in care erau obositi si iritati dupa munca, ore in care discutau bugetul etc Nimic despre ei, despre ei ca si cuplu, nimic din ceea ce tine doi oameni impreuna.
Ce anume numesti tu deci vedere practica, daca asta o numesti naivitate ?

coco spunea...

ne-am pierdut multe din valorile vechi, le-am inlocuit cu altele noi sau deloc! asa ca nu este de mirare...

Ana Maria S spunea...

Din pacate oamenii nu mai au disponibilitate(era sa scriu timp dar am vazut ca indiferent cat de ocupati ar declara ca sunt tot au timp de barfe stupide, de emisiuni cretinoide difuzate la tv etc ) sa treaca prin propriile minti ceea ce li se intampla, ceea ce aud/vad/simt si atunci totul se petrece conform trendului.Nici rabdare nu mai au si nici intelegere. Sunt gata oricand sa te eticheteze cum le vine lor bine in cazul in care nu esti in acelasi sens de actiune si sa-si vada iar de acareturile lor/

Rudolph Aspirant spunea...

Eu cred ca cauti motive sa refuzi sa iei jobul ala, nu ti-e tie de casatoriile cunoscutilor tai...ar daca intr-adevar e asa de oneros, cu atat naveta plus ore de lucru si sambata...chiar si daca e temporara poate sa fie dificil de suportat. Mai bine mai cauti un job similar dar poate mai aproape si/sau cu weekend liber, chiar daca e temporar, ca totusi conteaza sa te si simti cat de cat OK nu trebuie sa fie o chinuiala totala...ca doar sper ca nu ti-e teama ca daca ar fi un job usor atunci o sa-ti para rau sa-l abandonezi pt a-ti urma mai tarziu visul, si cauti cu lumanarea un job dificil astfel incat sa-ti fie mai usor de abandonat mai tarziu !

Rudolph Aspirant spunea...

Revin sa anunt ca expertul in relatii sexuale si de cuplu contemporane Vivi Hollaender este de acord cu tine in ultimul ei interviu acordat massmediei daneze citite de mine, manifestandu-si dezaprobarea si opinand ca nu e de bine pt 16 % din cuplurile daneze cu ambii membri de varste intre 20 si 29 de ani, nici 11 % din cei de intre 30 si 39 de ani, si in general nici pt 8% din toate cuplurile daneze posibile statistic, care au raspuns afirmativ ca ei isi intrerup activitatea sexuala chiar si una insotita de pasiune si/sau dragoste daca aud
ca ii suna cineva la telefonul mobil pt a
raspunde imediat in loc sa acorde atentia cuvenita relatiei de cuplu. Acum totusi eu zic sa nu fim asa de pesimisti pt ca desi cifrele procentelor de cupluri cu prognoza nefavorabila cf expertul VH par intr-adevar oarecum ingrijoratoare, totusi eu cred ca nr celor care isi neglijeaza cu adevarat relatia de cuplu daca raspund la telefonul mobil e mai
mic deoarece trebuie scazut din ele nr celor care se angajeaza in relatii sexuale de cuplu si in timpul programului de serviciu deoarece atunci ei raspund la telefon din grija pt cuplu nu ca sa-l neglijeze, indiferent de daca e vorba de cuplul format din una din persoanele care e angajat sexual si persoana de la telefon, sau daca e vorba de cuplul din ambii parteneri angajati sexual in clipa aia si la telefon e un sef...adica diverse situatii in care e mai bine pt cuplu asa in general sa raspunzi la telefon decat sa-l ignori.

Rudolph Aspirant spunea...

In sprijinul optimismului meu se declara si un esantion ales la intamplare de catre jurnalisti din diversi trecatori care nu aveau altceva de facut decat de a umbla pe strada si de a raspunde in mod amabil solicitarilor massmediei, deoarece toti, atat fete cat si baieti, au raspuns ca ei nu sunt asa de ingrijorati daca totusi e un telefon important si ar deveni ingrijorati doar daca ar fi vorba de telefoane nesemnificative de gen stat la sueta cu amici lasand si cuplul si angajamentul sexual in planul secund...zau, precis au dreptate pt ca uite ca si mie mi s-a intamplat sa comentez pe blogul lui Spanac in timpul cand inca eram intr-o relatie de cuplu cu Schatzi, chiar daca nu eram angajat sexual in clipa aia (dar asta la mine nu conteaza pt acest fel de angajament dureaza de obicei ff putin, maxim vreo 5 minute, relatia mai generala contand mai mult), si uite ca poate si asta a contribuit la destramarea acestui cuplu caruia nu I-am acordat intreaga mea atentie 24 ore/24, atat in stare de veghe cat si in vis ca sa-l pun mereu pe el in primul plan relativ la orice alte activitati posibile. Dar zau, eu asta nu am reusit nici cand eram maxim indragostit, de oricine, recunosc ca mereu am avut totusi momente in care ma gandeam la altceva in plan principal decat la cuplu. Uneori chiar si visam total off topic...

Mihaeladm spunea...

Da, Ana Maria, nu mai avem nici timp, nici disponibilitate pentru a fi atenti la ceilalti, dar nu ne dam seama ca in felul asta si noi suntem nefericiti.
Fiindca tuturor ne lipsesc legaturile afective adevarate, nu doar chatul si barfele de care spui si tu. Tocmai despre asta e si cartea pe care o citesc acum, e foarte potrivit comentariul tau.

Mihaeladm spunea...

Rudolph, inca o data ai o intuitie care ma sperie un pic. Da, cred ca asta fac, caut motive pentru care sa imi vina usor sa refuz slujba asta.
Caut argumentele contra, chiar si in exemple indepartate.
Iar cand aud de povesti ale prietenilor, inevitabil le raportez la perspectiva postului asta, astfel incat sa iasa cat mai negativ.
Din pacate in ochii mei postul asta chiar e nasol, insa contrangerile financiare ma leaga de el, oricat il blamez eu...

Mihaeladm spunea...

valeuu, Rudolph, sondajul ala e serios? Oameni care se intrerup in momentele intime ca sa raspunda la telefon ? :)) E drept, procentajul e redus, 16% , dar nu stiu ce ar putea justifica asta, nici macar daca te suna seful.
Pentru bine cuplurilor alora, sper ca sotia sa aiba inspiratia ca, pe viitor, sa il sune ea pe sot in momentul lor intim, macar sa vorbeasca unul cu celalalt in felul asta, daca direct nu se poate. :))

Mihaeladm spunea...

din cate vezi, eu acum imi dau seama ca plasez mereu femeia in postura de 'inselata', fie si in exemplul haios-lamentabil de mai sus.
Oare de ce plasez mereu barbatul in postura celui cinic?
Nu cred ca a fost totusi cazul tau, nu e totuna a nu acorda atentie 24 din 24 de ore partenerului cu a nu-i acorda atentie in acele momente. La drept vorbind, nimeni nu poate acorda atentie 24 din 24 relatiei, ar insemna deja obsesie si caz patologic. Nu?

Rudolph Aspirant spunea...

Ha ! Ha ! In Danemarca stirile ajung cu oarecare intarziere. Iata un videoclip YouTube din august 2013, numit I forgot my phone, despre uzul exagerat al telefoanelor mobile in momente in care poate nu ar trebui, care a primit peste 40 de milioane de vizualizari, http://www.youtube.com/watch?v=OINa46HeWg8

Trimiteți un comentariu