Cate ceva pentru fiecare. Colectie de noutati.

joi, 31 martie 2011

Daca tot lancezesc zilele astea am strans o colectie de nimicuri de prin stirile bizare sau interesante ale zilei din care sa-si aleaga fiecare ceva ce-i place sau ce-i displace, dupa gradul de masochism personal.
Cititi-le cu atentie, eu zic ca merita, daca imi puteti explica cate una va rog nu va abtineti :

1. Pana acum in Romania au fost efectuate 6 operatii de schimbare de sex, in asteptare sunt alte 20 de creaturi.
Partea inexplicabila e ca operatiile astea sunt platite din bugetul de stat CAS. In conditiile in care pentru operatii vitale oameni bolnavi sunt nevoiti sa isi puna viata pe tapet pentru colecte publice, sa demonstreze ca viata lor merita compasiunea unei donatii cat de mica.

2. In Japonia, iodul radioactiv emis de centrala nucleara ferfenita este tratat cu ... pastile de iod.
E drept ca eu fix la chimie era sa raman corijenta, dar la logica asta a chimiei acum imi gasesc scuze. (Bine, la matematica am fost pe la olimpiade si acum calculez mental 31-7=14.)

3. Un tanar antreprenor a pus bazele unei afaceri inedite in Cambogia : complex turistic format din corturi de lux, o noapte minim 100 de euro.
La fel ca si la stirea de mai sus, m-am blocat in logica. Deci ce-si spune omul cu venit peste medie dimineata, cand se trezeste plictisit? "Am nevoie de o vacanta, bani am, unde sa ma cazez? ... ? Stiu! La cort!"
Avand in vedere caracterul ionescian al ideei cort de lux, va las sa ghiciti voi nationalitatea antreprenorului emigrat in Cambogia.

4. La Question Pour un Champion, o reformulare negru-umoristica a lui Partir , c'est mourir un peu -
Mourir, c'est partir beaucoup.

5. Cristian Tudor Popescu cu o vorba de spirit comentand mascarada Wikileaks
"nu pot decât să presupun în legătură cu Wikileaks România ceea ce spunea profesorul Grigore Moisil despre o teză de doctorat: "aici sunt numai lucruri noi şi adevărate. Doar că lucrurile noi nu sunt adevărate şi cele adevărate nu sunt noi."

6. Mutu, in varianta lui lucida, a tinut sa il critice indirect pe antrenor dupa meciul in care le-a dat gol bucatarilor luxemburghezi. A doua zi a spus ca presa i-a interpretat in mod tendentios spusele.
Radu Paraschivescu, un scriitor cu o ironie de ardelean inteligent (bine, ca e timisorean el, da' nici la geografie n-am stat grozav), comenteaza excelent pe ton egal si calm episodul asta
"Asta e pacatul nostru, interpretam. De pilda, noi credem ca omul a spus chiar ceea ce a spus, nu ceea ce a vrut sa spuna."

7. Si, in cele din urma, presa ne-a batut ieri obrazul nostru de ipocriti barfitori ce suntem etaland datele celui mai nou sondaj de opinie, cum ca 93% din romani chipurile stiu de cele doua divorturi ale zilei, in vreme ce doar 67% stiu de intentia lui Basescu de a schimba Constitutia.
Asta in conditiile in care (banuiesc ca e adevarat episodul relatat de Mircea Badea) Irinel Columbeanu a cerut 5.000 de euro sa vina in studioul unei televiziuni de stiri in care sa vorbeasca ce-o putea el sa vorbeasca.
Rog sa se calculeze, doar asa, de dragul matematicii si al cutitului invartit in rana, in cati ani un doctor in ce domeniu vreti voi va obtine 5.000 de euro drepturi de autor din publicarea lucrarii sale de doctorat.

Sper ca v-a placut colectia de reflexii la intamplare ale lumii de azi. Mai completati cu ceea ce simtiti nevoia, eu am recurs la niste felii de lamaie.

4 comentarii:

muzeul virtual al apei ploiesti spunea...

Tocmai am venit din oras Mihaela, dupa ultima zi a saptamanii Nichita...si savurand un pahar de merlot mai negru ca...sti tu...am degustat si scrierile tale, atat de spumoase si pline de umor trist...medicul din batatura personala, nu are nici macar un euro, desi isi va da doctoratul in curand...are in schimb rate, datorii si un apartament cu doua camere ce nu mai e gata o data...

aditza spunea...

Cat timp liber au unii in comparatie cu altii... cu 69% mai mult ca sa zic asa.

Mihaeladm spunea...

Ioan, de-abia astept si eu momentul in care sa pot savura un Murfatlar, negru, alb, nu-l discriminez. De trei saptamani ma fac ca nu vad nici o sticla.
Insa zilele Nichita Stanescu nu-i vorba ca m-am facut ca nu le stiu - chiar n-am stiut de ele. Ceva manifestari prin orasel?

eduard spunea...

Habar nu aveam că astfel de operații sunt finanțate de stat...penibil, ce să mai zic, deja nu mă mai uimește nimic la chestia asta numită țară...

Patronul chiar vrea să schimbe constituția ? Eu nu știam asta, mă mir că mi-a scăpat. Mă pui te rog și pe mine in temă?

Trimiteți un comentariu