Impresii de Targ de Carte 2010

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

M-am rasfatat si cu Gaudeamus 2010. O recolta promitatoare de 3 chinezi si un japonez. Daca e si rodnica in idei si satioasa in estetica o sa aflati tot de pe-aici dupa ce am sa ajung sa ii lecturez, pe rand.
Eu una ma declar un vizitator pe deplin multumit de Targ : am bifat tot ce am avut pe lista, carti disparute de pe siteuri si din librarii. Ba chiar le-am gasit si cu mici reduceri.
In rest, la Targ lume multicica fata de asteptarile mele. Imi amintesc Targurile de iarna si de vara din 2002 si 2003 cand de-atata aglomeratie nu puteai ajunge la stand sa studiezi oferta editurilor si-n loc de carti vedeai doar dosuri de indivizi. Cu timpul cumparatorii de carte s-au tot rarit, asa incat la ultimele editii senzatia se inversase : erau standuri langa standuri, bogatie mare de carte, si doar cateva dosuri stinghere de invidizi rataciti. Ma asteptam prin urmare ca din an in an sa fie mai putin public. Cu atat mai mult intr-un an hain precum 2010.
Pe la Polirom si Humanitas am obisnuinta sa nici nu  ma abat din drum la targurile de carte. Sunt editurile mele de predilectie, asa incat in ce priveste deliciile oferite de cele doua e mai rentabil sa apelez la siteul Polirom si respectiv libraria Humanitas din oras. Le urmaresc in permanenta fiindca reducerile si promotiile lor sunt substantiale, spre deosebire de alte edituri ale caror carti abia sunt de gasit pe undeva.
Rezumind, eu una sunt chiar incantata de rezultatele acestui Gaudeamus, sper ca asta se va simti si din recenziile ce vor urma.

2 comentarii:

Jovi Filme-cărți.ro spunea...

Sunt (cam) de acord cu tine.
Lume multa, inghesuiala si prea putine oferte substantiale. Si eu abia am trecut pe la susnumitele edituri pentru ca sunt constient ca abia gasesti o reducere importanta. Am cumparat ceva de la Polirom, cu 10 lei, doar pentru ca il stimam pe raposatul autor si nu pentru ca am facut o afacere.
In rest, te apreciez pentru "aprecierea ta" (scuzati repetitiunea!) pentru autorii asiatici.

P.S.: Fa ceva sa putem comenta si cu Nume si link, fara cont de Google, Wordpress etc. (eu unul vroiam sa semnez cu www.filme-carti.ro, nu cu fostul blog). Merci

Mihaeladm spunea...

Jovi, interesant criteriul de alegere a cartii, intr-adevar. Din pacate asta denota strategia slaba a Targurilor de Carte. In privinta cartilor de 10 roni de la Polirom, oferta lor e permanenta inclusiv in librarii, deci pentru asta, asa cum spui si tu, nu e nevoie de un targ de profil.

Multumesc pentru remarca legata de optiunile comentariilor, s-a notat si se va apela, desigur, la ajutorul cuiva care se pricepe. :)

Trimiteți un comentariu