In viata, nu te mai stradui! Legatura dintre investitie si profit e nula !

joi, 10 aprilie 2014

Dacă e să n-ai o stea norocoasă, atunci e cazul să iei viaţa la mişto.

Argumente :
- în domeniul sentimental, te strădui să faci să meargă o relaţie, vezi că alălalt te-a luat la mişto tot timpul cât tu te-ai străduit.
- în domeniul şcolar, munceşti să obţii rezultate bune, ba chiar participi şi la concursuri în ideea de a primi bursa de performanţă. Câştigi concursul, numai că bursa de performanţă nu se acordă.
- tot în domeniul şcolar, mai nou nu mai primeşti nici bursa de merit (una mai mică valoric), fiindcă nu are facultate fonduri acum.
- în domeniul carierei, te strădui să obţii o diplomă ca să capeţi un post cât mai bun. Însă constaţi că tu, cu diplomă, cu un post de profesor, nici măcar nu îţi poţi acoperi facturile şi mâncarea.

Când ai câte un moment din ăsta de luciditate, în care tragi linie,
vezi că nimic din ceea ce ai investit nu ţi s-a întors.
Vezi că te-ai străduit, iar rezultatele sunt aproape de 0.

Şi te întrebi unde dracu' e dreptatea în viaţă ?
Şi de ce să mă mai strădui ?
Îs unii care n-au muncit nici pentru ceea ce au,
tu ai muncit şi tot n-ai ajuns la nici un rezultat.
Ar fi trebuit să le urmez exemplul celorlalţi, să fac totul la mişto, rezultatele ar fi fost cel puţin aceleaşi,
dacă nu chiar mai bune.

Mi se spune să nu mă deprim cu perspectiva asta profesională,
că nu reuşeşti nimic dacă ai o atitudine defetistă.
Iar dacă am o atitudine încrezătoare presupun că sunt din nou optimistă până la următoarea 'palmă' pe care am s-o primesc, nu?

Cred că ăsta e cel mai cinic an din câţi am trăit, în care am descoperit că până şi rudele apropiate pot fi nişte lepre, mai răi decât străinii.
Cu atât mai mult mulţumeşti cui o fi acolo sus, pentru cei câţiva prieteni, nişte oameni care ştiu să fie lângă tine când eşti confuz şi pierdut. Nu pot face ei minuni, dar încearcă.





8 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Aici, in legatura cu hazardul sau norocul cred ca sunt de acord cu tine, ca de ex daca ma nasteam spaniol sau femeie e posibil sa se fi batut mai multi sa fie in compania mea, asa cum m-am batut eu cu Schatzi, de fapt cam aceleasi la baza, chiar daca s-ar fi zis ca eu eram gelos pe el, de fapt voiam sa fie el gelos pe mine, si ideal ar fi fost sa fim gelosi amandoi si sa ne impacam fiecare cu soarta lui, in fond asemanatoare, ca de fapt nici el, desi are alte talente, nu are cum sa fie spaniol si
nici femeie. Ce ti-e si cu competitia asta intre oameni, chiar si care se admira reciproc (din cauza de erori subiective de perceptie care nu au prea mult de a face cu realitatea obiectiva care e aia ca oricat de asemanator as fi cu Schatzi si oricat ne-am admira reciproc, fie corect fie din greseala, eu si cu el apartinem unor lumi cu programe de lucru ff diferite, asa ca rivalitatea dintre noi nu are nici un rost, dara asa devin oamenii mai impulsivi in conditii de penurie de spanioli sau de femei cu IQ la fel de mare ca sanii si cu pretentii la fel de mici ca circumferinta soldurilor care sunt si pe a cale de deceda prematur fara a-si folosi sanii la nimica din cauza de cloroza si insuficienta hipofizara. Insa ce am invatat e sa nu ma mai reped sa insist sa primesc nota 5 (pe scara lui Kinsey), si sa mai si insist ca e pe baza de principii morale rationale, cand eu de fapt
merit numai maxim 4,75, mai ales in sus numitele momente de penurie.

Asa la nivel de ideal romantic s-ar putea de fapt rezolva prin eu a ma muta cu Schatzi, cu spaniolul si femeia, si eu lucrez cf programul meu, el cu programul lui, in timp ce spaniolul si femeia stau cuminti pe raft cf soartei lor de entitati care s-au nascut cu norocul sa se bata diversi oameni pe ei. Insa nu pot sa recomand o asemenea utopie, mai ales ca e si politically incorrecta in afara culturii UE, unde e perfect imaginabil ca dl Barroso si dna Merkel sa stea mult si bine acolo unde sunt, cuminti pe raftul lor, lasandu-ne pe fiecare sa ne rivalizam intre noi cu scopul mentinerii idealului Euro.

Rudolph Aspirant spunea...

Sorry..am luat-o chiar razna off topic...doar voiam sa clarific ca eu personal nu iau viata la misto ci stau in permanenta uluit cu gura cascata la ea, ca e mai tare decat mine si precis bate orice film, carte, etc., fie ele de curent romantic sau realist. Din cauza uimirii mele perpetui de fapt uit sa mai si rivalizez, uit si de lectii, uit de interese, uit de constructii grandioase, inclusiv de cariera, de cuplu, de orice. Nu e recomandabil, desigur, recomandabil e sa imi fac lectiile si sa construiesc ceva acolo, de ex macar sa scriu un articol pe blogul meu cum e cu nota aia de 4,75, in loc sa comentez off topic si diversionar pe alte bloguri.

Rudolph Aspirant spunea...

Deoarece ma simt vinovat de off topicurile exagerate recente, chiar imi permit sa ofer recomandarea de a citi un articol de pe alt blog, in voia valurilor, pe rara-avis.ro, care mie mi s-a parut chiar on topic, (desigur fara nici oobligativitate, efectiv am citit chiar acum articolul ala si iar mi-a venit sa zic, la fel ca si anterior fata de un alt comentator, aa, pai asta am vrut sa zic si eu, numai ca nu stiu sa ma exprim clar, inteligibil, concis si mai la obiect, etc !)

Mihaeladm spunea...

Rudolph, sa nu te simti deloc vinovat, fiindca prin comentariile tale 'exagerate' cum le spui tu uneori lamuresti lucrurile, alteori ridici noi semne de intrebare,
in general faptul ca aluneci spre alte idei mie una imi aduce confortul de a schimba perspectiva mea, in care de multe ori ma inchid cu incapatanare.
Asa ca esti binevenit oricand sa comentezi, fara sa te autocenzurezi pe motiv de 'exagerari'.

Mihaeladm spunea...

uite vezi, acum am uitat eu insami ce vroiam sa iti raspund :)
- in primul rand ca m-am gandit si eu de mai multe ori cum ar fi fost daca m-as fi nascut barbat. Sincer, eu cred ca m-as fi descurcat, psihic, mult mai prost decat acum. Psihicul mai slab, cu neincrederea in mine, e principalul meu defect.

Mihaeladm spunea...

dar o chestie n-am inteles-o din ce ai vrut tu sa spui, poate detaliezi, la tine pe blog sau printr-un comentariu aici :
cum adica 'nu pot sa recomand o asemenea utopie, mai ales ca e si politically incorrecta in afara culturii UE' ?
Din cate stiu si simt eu, spiritul politically correct a ajuns sa sufoce si UE, cel putin in mediu universitar eu asa simt.
De ce ai spus doar in afara culturii UE?

Rudolph Aspirant spunea...

Am recitit si zau, cred ca m-am exprimat gresit, pt ca eu ma refeream doar la imaginea caricaturizata a lui Barroso pe post de spaniol si a lui Merkel pe post de papusa cu sanii mari dar totusi inteligenta, care e ok si in cultura UE si in afara UE, ei fiind politicieni, doar ca nu rra politically correct nici in UE nici in afara UE sa privesc eu la oameni obisnuiti de tip spaniol sau femeie ca la niste jucarii sau obiecte pe care sa ma bat eu cu altii...dar incepusem sa zic mai intai asta ce nu e voie, si abia pe urma mi-a venit in cap imaginea nastrusnica de banc europeean cu Merkel si Barroso, care mi s-a parut acceptabil si pe asta l-am trecut la exceptii re la care e voie sa te bati cu altii asa la nivel electoral plus sa faci bancuri proaste (mai mult eu, nu tu). Si asa a iesit din greseala ca eu socoteam intreaha cultura UE asa mai altfel, de exceptie, (desi pt mine politicienii erau exceptia plus efectiv nu erau pertinenti nici la ce ma framanta pe mine sau pe tine). Cred ca ar fi trebuit sa zic, "cu exceptia culturii POLITICII UE", dar am mancat cuvantul politica.

Ana Maria S spunea...

Cand ajungi la concluzia ca tot ce faci, faci doar pentru tine si nu mai astepti nimic de la nimeni o sa vezi iar ca viata e frumoasa si ca da, au descoperit altii inaintea noastra ca nu merita sa o iei prea mult in serios pentru ca s-ar putea sa te omoare . Asa ca ...(si eu sunt in aceiasi situatie, dar aproape identica cu a ta :)) ia sa nu mai facem noi tot .Sa-i mai lasam si pe altii...zic

Trimiteți un comentariu