Hai sa fim sinceri, ca suntem mai simpatici

duminică, 16 ianuarie 2011

Din seria statisticilor care ne confirma ca suntem exact asa cum stiam si noi ca suntem: cica in Romania se citeste, scuze, se cumpara anual o singura carte pe cap de locuitor, spre deosebire de Polonia sau Cehia (probabil am sa incetez sa confund tarile astea doua dupa ce am sa le vizitez)unde se citesc, scuze, cumpara anual cate 10 carti pe cap de locuitor.

Stirea a fost urmata firesc de reportajul aferent printre trecatorii de pe bulevard. O minunata, una din doamnele intervievate a raspuns candid :
"anul trecut nu am mai cumparat decat o carte, una din alea de pus in biblioteca".

2 comentarii:

aditza spunea...

MI se pare logic. Tot studiul ala ar fi trebuit sa faca subiectul venitului pe cap de locuitor. E adevarat ca se citeste tot mai putin din cauza ca multi prefera calculatorul in locul cartilor, dar chiar si asa prefer sa imprumut o carte daca vreau sa o citesc decat sa o cumpar. Altfel vor mai fi taiati niste copaci daca toata lumea ar considera cartile de unica folosinta sau carti de uz propriu. Sunt si eu putin econom si ecolog.

Mihaeladm spunea...

:)) da, da, esti un pic econom, un pic ecolog si cel mai mult pic mincinos. Da' stii sa le ambalezi frumos, ba chiar vad ca te perfectionezi in directia asta, deci nu mai zic nimic.

Trimiteți un comentariu