Am bani, deci imi da mana sa dorm ca un homeless

luni, 3 ianuarie 2011

De cativa ani iarna ma delectez cu stirile despre Hotel de Gheata de la Balea. Rad satisfacuta cu gandul la indivizii care merg la hotelul cu pricina. Desigur, asta spune totul despre caracterul meu, dupa cum mi s-a mai atras atentia.

Anul asta stirea a sunat astfel: din capacitatea de 600-800 de locuri, deja 400 sunt rezervate.
Doritorii sunt englezi in cea mai mare parte, se pare ca romanii nu prea poftesc sa doarma in Hotelul de Gheata.
Pretul pentru o noapte intr-un pat de gheata dintr-o camera de gheata a unui hotel din gheata este de circa 100 dolari.
O simpla vizita la barul in care esti servit din pahare de gheata costa circa 3 dolari.

Daca tot exista atata cerere pentru senzatii inghetate ma gandesc ca iata, asta e oportunitatea pentru doua categorii defavorizate : pensionarii care si-au inchis maretele repartitoare impulsionati nu de dormitul in frig, ci de traitul fara hrana si indivizii ramasi fara vreun adapost care dorm pe unde apuca.
Ambele categorii ar putea specula nisa asta turistica pentru care un singur hotel mi se pare cam putin. Contra unui tarif concurential si-ar putea imprumuta apartamentele neincalzite sau locul de dormit amenajat in zapada.

Acum e drept, eu ma declar surprinsa de apetenta asta pentru dormit in gheata, fiindca sunt o mare friguroasa. Pentru mine frig inseamna inca de cand vad primele frunze galbene. Veti spune ca problema mea in alta parte, din moment ce la un stimul cromatic am o reactie termica.
Totusi, zau daca stiu cum sa ma raportez la diversitatea asta!
Deci de o parte avem oameni care tremura pe gratis de frig, constransi de circumstante, de cealalta parte avem oameni care platesc pentru a tremura in frig, constransi de ... si aici las pe fiecare sa completeze, in functie de opinia personala, ca sa nu imi manifest inca o data gandirea rigid-vetusta.

3 comentarii:

Metode de copiat spunea...

La multi ani pe anul asta si tot ce-ti doresti. Sanatate si impliniri.

brighty spunea...

gheata si gerul extrem sunt o fascinatie pentru unii..., recunosc ca, intr-o mica masura, chiar si pentru mine LOL De ce? Pai, pe mine, de exemplu, ma incanta senzatia de puritate si perfectiune pe care ti-o ofera sus-numitele... :)) sunt greu de suportat de catre organism si simturi, insa mi-e greu sa ma stapanesc in a le admira :)) Probabil ca si turistii straini pomeniti tot asta cauta... Bine, acum sa nu facem confuzie intre un ger extrem, taios si un frig bleg, mizerabil de apartament comunist :))))

Mihaeladm spunea...

:))) excelenta concluzia Brighty !
Cat priveste fascinatia pentru ger si gheata, eu sunt mai degraba dupa modelul Vasile Alecsandri : admir mult iarna, dar din fotoliul de la gura sobei. :)

Trimiteți un comentariu