Se mai poarta traditiile din basme?

vineri, 4 iulie 2014

De curand am aflat ca sunt oameni care vor servicii exclusiviste pentru anumite evenimente din viata. De pilda la un botez chemi ursitoare si animatori pentru ceilalti copii prezenti la petrecerea de botez. Asaam aflat de la o verisoara ca fara ursitoare la botez nu se mai poate in Romania in ziua de azi. A venit la mine sa caute pe internet ceva servicii de acest gen, pentru ca ea avea probleme cu laptopul.

Asa se face ca a inceput sa caute pe google ursitoare botez Bucuresti si imediat a si gasit cateva rezultate pe care le-a comparat. S-a interesat si la recenziile lasate pe site-uri de alti clienti si asa a ajuns sa aleaga serviciile unei firme care se ocupa de astfel de evenimente. A ales un pachet de servicii format din 3 ursitoare si un ingeras. Pachetul consta intr-un moment artistic prestat de ursitoare timp de 30 de minute. Si ca orice ursitoare, fiecare dintre cele trei va avea de ursit copilului Sanatatea, Norocul sau Iubirea. In acest timp Ingerasul Pazitor improvizeaza si ii ureaza numai de bine copilului, indemnandu-l spre credinta.



Suna bine oferta de servicii aleasa prin intermediul acestui pachet, iar pretul nu este deloc unul piperat pentru un eveniment unic in viata unui copil. Adica mai mult costa taina botezului perceputa de catre Biserica decat accesarea unor astfel de servicii. La finalul prestatiei se vor face fotografii cu invitatii si desigur cu copilul botezat daca este cazul.

Am mai fost si eu de vreo doua ori la botezulunor copii. Dar in unul din cazuri nu mi-a placut prestatia ursitoarelor. Bine, bine, nu erau ursitoare profesioniste, erau niste prietene de familie care au vrut sa faca acel moment pentru copil. Dar a iesit mai mult o scena nelalocul ei decat ceva frumos de imortalizat in fotografii sau de filmat intr-un videoclip. Cat despre ursitoarele profesioniste, stiu ca de cele mai multe ori, pe langa faptul ca sunt foarte frumoase (nu stiu daca asta e o regula, dar pe filmarile urmarite pe internet toate erau foarte frumoase) au si un farmec aparte si isi fac treaba perfect. Adica am vazut intr-un filmulet o „echipa” de ursitoare de iti era mai mare dragul sa le privesti cum isi fac treaba. Parca erai din basmele copilariei, asa frumos vorbeau si urseau. Apoi stateau la poze cu toti invitatii care doreau acest lucru. Am vazut ca in cazul unor sali mai mari sau acolo unde este lume multa, ursitoarele folosesc instalatie de sonorizare si microfoane pentru ca  toata lumea sa auda ce i se urseste copilului tocmai botezat.

Chiar as recomanda la evenimente unice in viata unui om sa se apeleze la firme specializate care stiu sa-si faca treaba cum trebuie. In acest fel fiecare familie va pastra vii amintirile de la botezul copiilor, de la nunti, aniversari sau alte evenimente prin care trece orice familie. Iar cand se va face mare copilul, sa se uite pe caseta sa vada ce i-a fost ursit in viata. Cine stie, poate chiar i se va potrivi la un moment dat!

2 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Eu prefer sa nu stiu exact cum arata ursitoarele si mai ales ce coregrafie precisa au adoptat in jurul meu personal si al lui Gigel spre deosebire de mine, pt ca atunci nu mai pot discuta cu Gigel chestii mai interesante decat aia critica banala de rivalitate comuna re ursitoarea mea e mai gratioasa decat a ta, etc. Eu vreau sa discut cu Gigel si alte chestii despre ursitoare, nu doar cum arata si cum
danseaza ale mele spre deosebire de ale lui.

Rudolph Aspirant spunea...

Ma rog, daca si eu si Gigel am fi critici de filme ar fi altceva, insa eu nu sunt plus de cele mai multe ori nici nu ma intereseaza ce serviciu are Gigel, decat sa aiba unul desigur.

Trimiteți un comentariu