De ce nu mai suport politica

sâmbătă, 23 iunie 2012

Fiindcă-s toţi, dar toţi, nişte ipocriţi.
Stânga-dreapta, dreapta-centru, verde-portocaliu, roşu-albăstriu, luaţi în grupuri de doi şi trei partide sau analizaţi individual, toţi au o mare trăsătură în comun : sunt ipocriţi.

Să vedem. Preşedintele hăhăitor a vrut iar să umilească pe cineva. Şi l-a pus să-i citească o dare cu subsemnatul cum că nu a copiat la examene, la alea de doctorat în special.

Mă dezgustă persoanele care umilesc ca mod de distracţie personală.
Dar mă enervează persoanele care se dau victime ale umilirii în loc să se comporte firesc.
Apăi nenea Puiu Haşotti şi toţi ce-or mai veni să facă bine să declare sub semnătură că nu au furat bunuri intelectuale. Mi se pare o măsură necesară, de aplicat pentru toţi cei cu funcţii în stat.
Iar dacă eşti dovedit plagiator atunci să faci şi puşcărie, nu doar pentru furt intelectual, ci pentru că ţi-ai asumat un alt statut, ai ocupat abuziv o funcţie şi ai declarat mincinos.
Şi dacă alde Haşotti se simte ofensat de asemenea suspiciuni atunci să facă bine să le mulţumească frumos colegilor săi care au fost cam toţi demascaţi ca impostori.

Iar Monica Macovei, cu aparenţa ei de inflexibilă stoică ... şi cucoana asta să-şi amintească un pic cum o fugit singurul terorist care era dat în grija justiţiei dumneai. Să bea un ice-tea şi să se răcorească rapid atunci când îi mai vine să vorbească despre Justiţie.

Nu îmi place ipocrizia. Deci nu mai gust jocul de-a naivitatea cu politicienii români.

3 comentarii:

Nice spunea...

Din titlu se integele ca pana acum iti placea...sau cel putin o tolerai. S-au schimbat politicienii nostri peste noapte? :P

Dana spunea...

Ideea e ca presedintele, constitutional vorbind, nu are dreptul sa ceara socoteala, sa oblige pe cineva sa dea declaratii, sa faca anchete, etc... El poate refuza un ministru o singura data, pe motive intemeiate. Atat prevede constitutia.

In rest, ipocrizia vine din jocurile de culise, unde toti sau aproape toti se infratesc cu toti (sau aproape toti) pe diverse temeiuri. Mai mult sau mai putin obiective.

Problema e ca politica n-ar trebui sa fie atat de prezenta in viata noastra, s-o simtim pe pielea noastra, clipa de clipa. Democratie la inceput, cu chilotii la vedere. Aia mai curati, ca aia mai murdari sunt ascunsi sub pres... :D

Anonim spunea...

Macovei asta a luat-o umpic razna in ultimul timp parca-i statea mai bine in culisele politichiei si nu pe scena
Totusi, oare chiar nu avem femei valoroase in politica romaneasca?

Trimiteți un comentariu