Oare alţii cum fac în cazul ăsta?

marți, 26 iunie 2012

Cazul când ţi-e atât de rău încât ai chema Salvarea, dacă n-ai mai fi chemat-o o dată acum 9 ani şi dacă tanti de pe Salvare nu ţi-ar fi făcut mai mult rău decât bine.

Eu cred că cel mai bine de făcut în asemenea situaţii e să spui o rugăciune :
să te rogi să treacă mai repede noaptea (iar în cazul meu suplimentar să înceapă să plouă).

Ei bine, noaptea n-a trecut repede deloc. Simţi fiecare minut cât ţii mâinile sub jet de apă rece.

Însă pe la 5 şi 20 a început furtuna, cu tunete şi ploaie. Nu abundentă, dar suficient cât să-mi dau seama că în curând o să mă simt mai bine.

7 comentarii:

raul rual spunea...

merge autosugestia

Rudolph Aspirant spunea...

Dar, concret, ce ai avut, ca m-am speriat ? Te durea ceva, aveai febra ?

Mihaeladm spunea...

Raul, pentru a te autosugestiona iti trebuie ceva putere, ceea ce eu n-am avut deloc luni seara.

Mihaeladm spunea...

Rudolph, nu ma sperii eu de-o febra :))
Am avut o criza de bila. Asta se manifesta urat cu varsaturi de la bila, amarui, cu o durere de sinus urata de tot, iti simti capul greu si marit si mai ales cu o stare apropiata de lesin, n-ai vlaga nici sa te tii pe picioare.
Randul trecut cand am avut o criza din asta am chemat Salvarea. M-am ales de pe urma Salvarii cu o problema si mai si, eu a doua oara Salvarea n-o mai chem.
Problema e doar sa ma tin bine alea 4-5 ore cat sunt mi-e rau.
Crizele astea sunt pacatoase fiindca te secatuiesc de energie pe cateva zile, o absorb pur si simplu. O fi legat de rolul pe care il are fierea in organism, nu stiu ca nu ma pricep.
Cert e ca nici azi nu ma prea tin bine pe picioare.

Rudolph Aspirant spunea...

Pai ai litiaza biliara (adica pietre in vezica biliara) ? Ce zice medicul de familie despre aceste crize cu adevarat neplacute care se repeta ? Ca in mod normal nu ar trebui sa stai asa cu frica-n san de urmatoarea, chiar daca poate ai identificat ce le poate declansa sau nu, ca sa incerci sa le previi...dar totusi, nu ar trebui sa se intample in primul rand. Am citit ca pot exista si anumite migrene autentice care se manifesta predominant cu simptome abdominale, dar astea nu prea au leac decat asa de incercat sa le previi, daca observi ce le declanseaza si sa reduci stressul, desigur, desi se pot incerca si anumite doctorii.

Mihaeladm spunea...

Rudolph, pietre am, dar alea-s la rinichi. :)
Daca am inteles bine, fierea se poate "incarca" de la oboseala si atunci apare cate o criza din asta.
Si-am cam tras si eu de mine in ultima vreme, deci nu ma mira ca am "reactionat".
Oricum de saptamana viitoare ma voi putea odihni mai mult, deci o sa imi refac puterile.

Rudolph Aspirant spunea...

Am citit pe Internet, ca in cazuri din astea de vezica biliara posibil mai "lenesa" legate de stress, un tratament naturist care a parut a avea efect pozitiv la soareci ar fi cel cu Melatonina, (un medicament naturist care in general se ia pt a facilita somnul)...dar desigur, precizez ca asta a fost demonstrat doar pt soareci de tip sobolan Rattus norvegicus adult de sex masculin din rasa Wistar (albinosi cu perii albi si ochii rosii, capul mai lat, urechile mai lunguiete si coada mai scurta decat corpul, cu speranta de viata de max 3 ani, produsi pt export si in Danemarca) inca in viata in anul 2000, carora in plus li se legase expres ductul biliar extern de 2 ori, ca sa impiedice circulatia favorabila a bilei.

Trimiteți un comentariu