Sunt abonată la nişte newslettere ale unor americani cu subiecte din sfera educaţională - cum să citeşti, cum să înveţi etc
Pe de altă parte ştiu, fie din proprie experienţă, fie din relatările altora, ca în ultimii ani, la facultăţile umaniste, se dă de citit cam o carte pe săptămână.
În condiţiile în care timpul devine tot mai puţin pe măsură ce modalităţile de 'distracţie' se tot înmulţesc , e normal că apar tot mai mulţi specialişti care ofere soluţii miraculoase de economisire a timpului în toate domeniile.
Ceea ce nu mă aşteptam însă era ca tocmai de la filologi să vină tehnici de citire rapidă.
Apăi dacă un filolog îşi bagă picioarele în ea de lectură şi ajunge să citească pe diagonală, încep să cred că previziunea lui Ray Bradbury din 'Fahrenheit 451' se va împlini, dar nu prin interzicerea cărţilor.
Ba chiar din contră : vor ajunge să mai citească numai câţiva omuleţi ici şi colo tocmai fiindcă există o suprasaturare a progamelor, a numărului de cărţi de citit.
Mi-e lehamite de mentalitatea societăţii ăsteia moderne, care consideră că dacă ai frunzărit 30 de cărţi atunci le-ai citit.
La fel şi cu femeile, dacă ai fost intim cu enşpe femei, atunci cunoşti enşpe femei.
Şi tot aşa, cuvinte goale tocmai prăvălite de cei ce pretind a fi păstrătorii valorii cuvintelor.
Ponturi de citit sau cum sa nu citesti nimic
miercuri, 29 februarie 2012
Publicat de
Mihaeladm
la
20:42
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu