Un blog meet de prahoveni la un Ardelean Ghiftuit cu tuica

duminică, 26 iunie 2011

Ieri am petrecut seara cu ţuică transilvăneană dar fără transilvăneni. Doar prahoveni. Posesori de blog.
A fost un nou PH blog meet, primul pentru mine.
Gazdă ne-a fost localul Ardeleanul Ghiftuit (o terasă excelentă, cu mult lemn). Mijlocitorul datorită căruia am fost găzduiţi cu generozitate etilică este Waven.

Participanţi : să fi fost peste 20. Nu am lista, oricum nu i-am reţinut pe toţi nici măcar acum.
Îi ştiam dinainte doar pe Sorin şi pe Bogdan.

Pentru mine una întâlnirea chiar a fost utilă fiindcă m-a ajutat să-mi lămuresc, după principiul unde dai şi pricepe iapa, ce NU vreau eu cu blog-ul meu. Altădată despre chestioare din astea atât de personale.

Au fost subiecte pe care nu le-aş fi priceput nici dacă aş fi băut doar zeamă de corcoduşe - cum a fost chestia despre backlink-uri nerecunoscute sau aşa ceva.

Prima parte a constat din prezentările lui Sorin şi Vlad Petre, fiecare dintre ei oferind câte o idee despre dezvoltarea blogospherei şi din diseminarea rezultatelor unor campanii începute în precedenta întâlnire.

Impresii la rece deja, după ploaia de ieri :
Oricum scriu mult de felul meu, acum am scuza că primului blogmeet, aşa că vor fi ceva rânduri.
Primele sunt impresiile generale, despre atmsoferă, grup şi potenţialul nostru comun.

În primul rând mi se pare greşită abordarea cu direcţionarea conţinutului către Ploieşti. Mai toată lumea gândeşte proiecte centrate pe oraş / judeţ (fi-le-ar tastatura în română de râs creatorilor, că unele semne sunt de negăsit!).
O blogosferă pentru Prahova cu precădere e o limitare din start.
Mai rău de-atât, e o limitare a cititorilor pe o piaţă locală oricum limitată.
Ploieşti-ul e un oraş care nu oferă prea multe subiecte. Iar eu una îl prefer aşa, dacă alternativa e plonjarea în Twin Peaks - când în sfârşit se întâmplă ceva în Ploieşti, se întâmplă un violator.
Nu există subiecte ploieştene, la fel cum nu există o piaţă ploieşteană în general.
Ca să nu mă arăt sceptică şi faţă de numărul cititorilor de blog-uri din judeţ.

George pare-mi-se a întrebat câţi dintre noi suntem dispuşi să primim ordine.
Sincer, mă miră că n-a obiectat nimeni acum, fiindcă mie una mi-a obiectat până şi smalţul dinţilor la aşa idee.
O dată că blogul (cel individual) e o chestiune subiectivă, un spaţiu pur personal. Făcut să mă reprezinte (chiar şi involuntar). Nu e nici o instituţie în spatele tău şi nu ai nici o contrângere.
Majoritatea ne-am făcut blog tocmai din dorinţa de exprimare. Chit că nu îşi găseşte ecoul comunicării cu alţii, blog-ul e spaţiul făcut tocmai pentru a spune toate câte îţi trec prin minte, necenzurat, neîncorsetat, de multe ori chiar şi neascultat, e drept.
Dorinţa de a avea un spaţiu doar al meu în care să spun ceea ce vreau, şi cum doar net-ul îmi oferă platforma asta "oratorică" - iaca blogul!
E drept, ar fi de dorit să ascultăm totuşi de ordinele auto-cenzurii.

Ideea cu blogul-umbrelă vehiculată ... ştiu că mai există aşa ceva. Dar nu cred că e viabilă piculeţ printre bloggerii prahoveni.
Fiindcă e o chestiune de indentitate.
Ai ajuns blogger tocmai din orgoliul de a te individualiza.
Un blog comun ar însemna renunţarea într-o oarecare măsură la identitatea personală în locul uneia de grup.
Nu văd pe nici unul din cei ce-am fost ieri seară la Ardeleanul Ghiftuit făcând asta.

Adevărul e însă că a fost o experienţă tare interesantă. Încă un exemplu că suferim cu toţii de românism -alătură 4 români şi ai să obţii 2 grupuri. În cel mai fericit caz!

Gabriel Predescu (văd că google îmi indică un site iar Haotik a trecut alt site pe lista sa. Având în vedere că Haotik mie una mi-a zăpăcit link-ul în listă, nu mă încumet să pun deocamdată un link pentru Gabriel Predescu). site şi blog
Revenind, spuneam că omul ăsta a ascultat, a sesizat anumite hibe în proiecte şi apoi ne-a pus un diagnostic corect şi după căpşorul meu :
- lipsiţi de unitate
- lipsiţi de un şef, hai să-i spunem un coordonator (ăsta e cuvântul pe care îl prefer eu).
Au deranjat criticile astea, deşi au fost spuse şi fără parti-pris, dar şi fără a jigni.

Adevărul e dacă Gabi a fost doar critic, eu sunt de-a dreptul negativistă.
Cred că un proiect comun nu va avea şanse de izbândă tocmai fiindcă suntem prea diferiţi.
În plus, avem obiective diferite.
La fel şi sfere de interes prea variate.
Şi chiar alte viziuni despre ceea ce poate sau NU să fie un blog.

Bun. Sau rău până aici.
Dar acum vin impresiile despre oamenii întâlniţi ieri seară.
Două surprize mai întăi pentru mine faţă de ce mă aşteptam din citite :
- Haotik ştie să asculte şi e un tip chiar ok în realitate. Păcat că pe net vrea să pară degrabă-certăreţ.
- Dragoş care nu îşi exersează deloc ironia care-i dă atâta farmec pe blog.
Apoi John, fix dj-ul de la radioul ăla care pare creat special pentru mine, până şi John mi-a demonstrat asta, uşor consternat. Dacă mă mai incurajează două persoane în felul ăsta chiar o să am impresia că EU compilez de fapt playlist-ul la Wyl FM. Despre John vă spun doar atât : pare rocker-ul clasic (care mă îndoiesc că este).
Cu Rareş iarăşi ceva amuzant, fiindcă a fost primul nume pe care l-am auzit, deci cu memoria deja plină n-am mai reuşit să reţin şi alte nume.

Despre Waven şi Haotik ar mai fi ceva de spus, mie una chiar mi se pare interesant.
Waven e genul de om care munceşte cu seriozitate şi se manifestă cu maturitate. Pentru mine una, senzaţia e că el uneşte pe net blogosphera.
Din păcate degeaba ai toate calităţile astea, contează să te porţi cu elan de organizator şi aşa vei şi părea în ochii celorlalţi. Iar lui Haotik bravo!, îi reuşeste faza asta, cu concursul lui Waven care cedează întăietăţi pe net şi luări de cuvânt pe terase.

Bine, mărturisesc : ieri seară am fost fascinată (tocmai fiindcă nu mă pricep deloc la aşa ceva) de un mecanism bizar foc, hai să îl numim convenţional aparat foto. Îi aparţine lui Vali Ovidiu.

Pe scurt cum ar veni (adică în doar trei paragrafe)
- Par cruntă în cazul proiectelor de grup, însă pesimismul meu e întemeiat - am deja experienţa unei comunităţi unite. Timp de o vară, cea trecută. Vara asta se porcăie între ei. Deşi împărtăşim cu toţii aceeaşi pasiune, cea pentru Depeche.
- Şi aici, grupul ca atare nu îmi pare a avea şanse de reuşită. Însă individual suntem destul de ok cu toţii.

Oricum, mi-am mai lămurit câteva lucruri despre mine cu această ocazie, aşa încât iniţiativa întâlnirilor posesorilor de blog mi se pare mai mult decât bine-venită.
Doar că blog meet-urile pentru mine se încadrează în aceeaşi viziune boemă a lui Waven - prilej de-un păhărel. Sau două maximum, cum mi-a atras atenţia Nicuşor.


p.s.    Îmi cer scuze dacă n-am ataşat corect link-urile. Primesc corecturi sau completări.
p.s.2  Parcă acum ar trebui să văd cine a mai scris despre blog meet şi să le postez link-urile aici? Aşa se face oare? Întreb şi eu, fiindcă mă am rău cu obiceiurile lui "aşa se cuvine".
p.s.3  Câţi ani o fi avut ţuica aia?, că tare bună dar şi tare tare era!

24 comentarii:

Lillee spunea...

Deci ai fost prezenta. Foarte tare. Eu n-am participat la niciun blog meet si nici nu stiu daca o voi face vreodata... nu se stie. :)

Haotik spunea...

In mare cam ai dreptate cu ce ai scris. Despre dat ordine eu fac de multe ori greseala de comunicare de a spune in loc de "te rog frumos pune si tu un link catre Fillr sa ii ajute sa castige" zic "bah pune si tu linkul ala acolo neaparat" uneori sunt agresiv, da nu as spune "bah" la o fata.

Nu trebuie sa stai sa vezi ce au scris ceilalti dar pun pariu ca esti curioasa, nu trebuie sa pui linkuri catre artcolele lor, e de bun simt (dar nu obligatoriu) sa pui catre cei prezenti, daca e vreunu care nu il ai pe suflet nu-i pune link "da-l dreak" :)

La tine am nimerit linkurile corect doar ca am botezat-o pe Miha cu MihaelaDM si pe tine cu Mihaela, am corectat.

Oricum nebunie ca aseara nu a fost parca niciodata. Dumininca viitoare am sedinta de bloc, cred ca o sa fie exact lafel ca la editia6 a blogmeet-ului.

La editia 8 sper sa facem altfel decat vrei tu si waven. De ce 8 si nu 7 o sa intelegi in curand :)

John spunea...

Imi place! E primul articol ce are gust subiectiv. Te-am remarcat prin multimea de la blogmeet, dar pentru prima data imi place sa ascult persoana - nu am avut ocazia sa stam prea mult la vorbe, dar urmeaza si alte momente de socializare intre bloggeri, asa ca le astept. Continua sa scrii dupa cum iti bate inima!

ghimpele spunea...

ai dreptate, individual suntem ok, dar nu știu cât de ușor vom constitui un grup. mai dpm pe la #phblogmeet-uri ca să aflăm.

Pato Basil spunea...

vad ca mai nou toata lumea face blogmeeturi... ii bine ca se misca blogosfera in online si in offline!

Mihaeladm spunea...

Da, Lillee, am fost prezenta. Dar nu am vrut sa confirm inainte, nu cumva sa nu pot onora pana la urma.
Insa tu nu cred ca ai pierdut prea mult nemergand la vreun blogmeet, nu te vad eu la asa ceva.
Uite, mai degraba eu cred ca tu si micul artist ati putea sa organizati un family-blog-meet si, daca ne-ati primi si pe noi la cafeaua asta, cred ca ar iesi taaare fain ! ;)

Mihaeladm spunea...

Haotik, sa stii ca imediat dupa ce am terminat de scris am facut turul impresiilor pe blogurile voastre. Nu inainte, fiindca n-am vrut sa ma las influentata. :)

Link-urile le pun catre toata lumea ce mi-a ramas in minte. Cu sufletul incerc sa stau cat mai sanatos cu putinta, deci nu triez link-uri cu sufletul. ;)

Cu editia 7 deja m-ai facut curioasa : o fi din pricina acelui social camp la care am citit ca vrei sa mergi.

Cu stilul tau ori am sa ma obisnuiesc ori nu, asta e. Presupun ca ti s-a mai spus.

Mie nu mi s-a parut rea deloc atmosfera de sambata, deci cred ca ai vrea tu sa fie la fel si pe scara blocului! :))

Si multumesc pentru schimbarea efectuata, intr-adevar de nickname era vorba, nu de link.

Mihaeladm spunea...

John!! Tu glumesti??
Ieri seara nu ti-a mai functionat site-ul zero.doi.
Azi vad ca te-ai semnat cu un alt blog - eu si tu.
Excelent ce e scris acolo, din ce am avut timp sa citesc acum un pic.
De ce nu il promovezi???
Vezi sa nu cumva sa-l trec acum in lista degeaba, mai scrie !

Mihaeladm spunea...

John, si o completare, ca fusesem prea uimita adineauri.
Sa continui sa scriu dupa cum imi bate inima, zici tu?
Si eu care ma temeam ca am sa fiu numita prea carcotasa ... :))

Mihaeladm spunea...

Ghimpele Rares, vad ca tu ramai optimist - anticipezi doar dificultati, dar crezi ca totusi putem forma un grup. Mi-ar sta bine si mie cu atitudinea asta, nu? :)

Mihaeladm spunea...

Pato Basil, multumesc pentru asa o apreciere - de miscat m-as fi miscat eu in online, dar sa crezi ca dupa doua pahare de tuica m-as mai fi miscat in linie dreapta si in offline ... :))

Fetita Junglei13 spunea...

Iti zic doar atat,tot la stadiul de bleah am ramas si dupa ce am cunoscut persoana personal.De ce?Pentru ca a vrut sa para altceva si mai ales pt ca insista,insista,insista si are impresia ca daca e ce e,restul muritoarelor ar tebui sa fim la picioarele lui.
Putine fete pe langa baieti :)

Mihaeladm spunea...

FJ13, inteleg prea bine ce fel de tipologie invoci aici, fiindca nici mie nu-mi plac oamenii de felul asta.
Dar pe de alta parte uite eu una am noroc - sufar de reumatism, deci nu pot sta la picioarele nici unui barbat. :))
Mi-ar fi placut sa te cunosc samabata, dar nici eu n-am fost prea sigura daca vreau sa trec si in online, deci inteleg si asta.
Eu atata iti spun, fiindca te stiu pasionata ca si mine de fotografie - ai ratat un aparat cum nu mai vezi altul !

Pato Basil spunea...

daca mergi in sus stii ca e mai usor sa o iei pe coasta...dealului serpuit:)) decat ca alpinistii !

Mihaeladm spunea...

Pato :))) la mine e periculos sa vorbesti de coaste, cred ca am una mai a dracului.
Cat despre urcus, aici m-as mai descurca; eu la coborare am probleme, chiar si-n stare de trezie. :)

Pato Basil spunea...

dar cine ti-o dereglat coasta draga:D ai supus-o la forte anatomice particulare:))

Mihaeladm spunea...

Pato, as vrea sa te pot contrazice, dar nu pot ! :))

Fetita Junglei13 spunea...

M-am referit la o singura persoana,pe ceilalti nu-i cunosc,sau poate am tecut pre langa ei ocazional.
Nu sunt cetatean ploiestean,desi asta au inteles multi :)

Mihaeladm spunea...

FJ13, dar e despre prahoveni. Cu buni si rai, cum suntem. :) Ne prezentam deci : comunitatea prahoveana in tonuri de gri si cu izbucniri de optimism super-roze.
(gri cu roz de fapt cred ca e o combinatie cam 'tiganeasca', da' daca asa a rezultat :) )

Pato Basil spunea...

http://pato.ro/2011/06/nume-tare-ciudate.html sper ca nu te doare cand razi! iti recomand asta

mihai motrescu spunea...

as fi tare curios sa particip si eu la un blogmeet doar ca sa vad cum m-ar descrie oamenii:P

Mihaeladm spunea...

Mihai, eu am riscat cand am scris atat de subiectiv despre oamenii de la blogmeet.
Se cuvine sa iti spun ca de obicei articolele de dupa blog-meet-uri nu contin impresii despre participanti, ci doar relatari ... la rece. :)

Lucian Vasile spunea...

Fain ca exista astfel de intalniri si se mai intampla ceva prin Ploiesti. Totusi, nu cred ca voi participa vreodata la asemenea intalniri (blogul personal e mort demult, cel despre Ploiesti nu cred ca se incadreaza, iar de cearta nu am chef).

Mihaeladm spunea...

Lucian, nici n-am stiut ca aveai si un blog personal!
Mai multe iti voi povesti intr-un mail, cred ca are sa te amuze. Nu de alta, dar are legatura si cu tine, asa absent cum ai fost de la blog meet. :)

Trimiteți un comentariu