Premierea la romani: cel mai bun, adica locul 4

vineri, 10 iunie 2011

Acum cativa ani citeam un articol excelent al unui foarte talentat gazetar (nu comentez restul alegerilor sale) - Traian Radu Ungureanu.
Pomenea TRU acolo despre finala de Cupa Davis jucata doar (adica pierduta) de Romania si cum noi, romanii, reusim bizareria de a aniversa un esec. Iar TRU se lansa frenetic, in stilul sau, intr-un diagnostic crunt al mentalitatii, vointei si mandriei neamului asta.

Pasionata de ciclism cum sunt am intrat si eu zilele astea pe site-ul Federatiei Romane de Ciclism din curiozitate mai degraba, sa-mi confirm presupunerea "under construction".
Surpriza: mi-am infirmat scepticismul, dar am avut parte si de o stire amuzanta.

Site-ul este chiar actualizat, adica gasiti chiar si o pagina la zi dedicata Turului Romaniei.
Ma uit pe grafica si vad minunatia de inventie - unul din tricourile distinctive ale TCR este cel albastru de cel mai bun ... roman!

Asa m-a cuprins in momentul ala un val de ciuda ca la noi in scoala nu le-a venit o idee din asta salvatoare ! As fi avut si eu sanse reale la un titlu de genul cea mai buna la sport dintre cei slabi la sport.
Dar pe vremea aia imaginatia nu batea rigurozitatea si ori erai primul, ori erai doar unul dintr-o serie ce ii urma primului.

Partea neobisnuita e ca de data asta prevederea organizatorilor s-ar putea sa se fi dovedit inutila - cu doua etape inainte de final tricoul galben de cel mai bun dintre toti era un roman!

N-am citit inca povestea zilei de astazi. Dar voi avea ceva mai tarziu prilejul asta. Fiindca pentru prima oara un blogger este prezent in caravana si relateaza turul din aceasta perspectiva inedita.
Iar cum acest blogger se intampla sa fie tocmai Dragos, atunci avem pentru prima oara nu doar un prilej, ci si o placere de a citi despre tur, in stilul sau : atent la detalii, atent la ironii, si chiar atent la ciclism!

Ah, am uitat sa va las tocmai adresa unde gasiti arhiva cronicilor!
Ba chiar va puteti distra si cu filmuletul asta, filmat de acelasi blogger "caravanier".

Hai ca poate poate sarbatorim si noi o coincidenta : primul roman care sa fie si primul ciclist in competitie!
Nu de alta, dar domnul T.R.U. din postura de parlamentar european ce e acum nu mai are vreme de crucificat in scris metehnele romanilor multumiti cu un esec mai bland!

2 comentarii:

Dragos Irimia spunea...

Iti multumesc Mihaela pentru ca ai citit tot ce am scris despre tur. Nechita a castigat cu ceva emotii :) Imi cer iertare ca am facut asa putin, se putea mult mai mult. Altadata ...

Mihaeladm spunea...

Dragos, te felicit sincer. Pentru un prim tur pe care l-ai parcurs eu cred ca te-ai descurcat excelent.
Si din inceputul asta grozav s-ar putea sa-mi ramana in minte reveria ta glumeata pentru turul viitor, cu o decapotabila rezervata bloggerilor. Ceva imi spune ca te voi invidia si la anul. :)

Trimiteți un comentariu